Ce trebuie să ştii despre CAUCIUCURILE DE IARNĂ

Autor: Gandul 14 oct. 2015 Utile

Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, cauciucurile trebuie să poarte inscripţia „M+S”, „M.S”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate doar cu inscripţia „all seasons”.

Prevederile legale interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a se face referire la o anumită perioadă a anului.

Când se montează CAUCIUCURILE DE IARNĂ

Ce riscă şoferii care nu au CAUCIUCURI DE IARNĂ şi cum procedezi în caz de amendă

De ce avem nevoie de CAUCIUCURI DE IARNĂ

Este sancţionată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al şoferului, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/ axelor de tracţiune sau fără a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Şoferii ar trebui să fie atenţi şi la anvelopele de iarnă false, care sunt realizate cu ajutorul unor abţibilduri din cauciucuri vulcanizabile la cald, care imită simbolurile originale.

Simbolul 10 – M+S din grafic se referă la caracteristicile de iarnă Mud & Snow – Noroi & Zăpadă.

Simbolul 11 – „Fulg de zăpadă”, desemnează o anvelopă testată şi calificată pentru „Utilizare în condiţii severe de iarnă cu zăpadă abundentă”. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide