Top 7 operațiuni pe care le poți face singur la mașină ca să-ți rămână și bani de club

Autor: Cristian Agatie 26 sept. 2021 Utile

Când ești tânăr, bugetul s-ar putea să nu fie în cel mai bun echilibru, iar mașina de care ești atât de mândru îți înghite aproape toți banii. Iată 7 operațiuni pe care le poți face singur la mașină ca să-ți rămână și bani de club.

Intră în Galeria FOTO

Fiecare vizită la service sau la spălătorie înseamnă bani cheltuiți. Dacă ai investi acești bani în diverse scule care să te ajute în garaj, cu siguranță vei avea, pe lângă satisfacții, și o mașină corect îngrijită. În timp, vei putea să te ocupi de o gamă din ce în ce mai mare de operațiuni, care te vor face vedeta cercului tău de prieteni. Până atunci, însă, va trebui să începi de jos.

Operațiunile simple de îngrijire a mașinii și micile reparații le poți face chiar tu, economisind astfel banii pentru ieșirile cu prietenii sau alte proiecte personale. Cel mai bun lucru – pentru cele de mai jos rareori ai nevoie de scule specializate. Iată 7 operațiuni pe care le poți face singur la mașină cu un minimum de efort.

Operațiuni pe care le poți face singur la mașină: Spălarea și îngrijirea

1. Spălarea mașinii este poate cea mai simplă operație pe care o poți face la mașina ta. Dacă vrei rezultate deosebite și faci asta des, nu ar strica să investești într-un aparat de spălare sub presiune și un aspirator cu acumulator, special pentru mașină. Pentru avansați, un polish poate face minuni cu aspectul mașinii tale

2. Schimbarea unui bec sună la fel de simplă, dar nu este așa în cazul tuturor mașinilor. Nu strică să ai permanent în mașină un set de becuri – kituri diverse se vând la magazinele de piese auto și benzinării. Folosește mănuși la schimbarea becurilor cu halogen – grăsimea de pe degete le distruge iremediabil. În manualul mașinii vei găsi toate informațiile pentru schimbarea becurilor.

3. Înlocuirea ștergătoarelor de parbriz este o operație simplă și la îndemână pentru oricine are cele mai simple cunoștințe de mecanică. Cu siguranță nu merită să plătești manoperă pentru o operațiune atât de simplă.

4. Verificarea roților ar trebui făcută de toți șoferii cel puțin o dată pe săptămână. Se verifică presiunea, starea anvelopelor și uzura benzii de rulare. Îți recomandăm să investești într-un manometru digital și un compresor de calitate.

Nivelul următor: filtre și fluide

5. Schimbarea filtrului de aer și a celui de polen sunt operațiuni simple, care pot fi făcute cu un minimum de îndemânare de către orice șofer. Totul este să găsești filtrele potrivite. Ca de obicei, manualul mașinii este de mare ajutor.

6. Verificarea uleiului este o altă operațiune la fel de simplă ca și cea a roților. Nivelul trebuie să se înscrie între cele două marcaje ale jojei. Pentru mașinile moderne, un indicator al nivelului de ulei este inclus în computerul de bord. Dacă nivelul uleiului a scăzut sub marcajul de jos, va trebui completat. Completează doar cu uleiul recomandat de producătorul mașinii. Pentru schimbarea uleiului, apelează la profesioniști.

7. Verificare antigelului este chiar mai simplă decât cea a uleiului – nu trebuie să faci decât să privești marcajele de pe vasul de expansiune atunci când motorul este rece. Nu strică să cumperi un hidrometru de antigel cu care vei măsura concentrația de antigel din lichidul de răcire.


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide