Dosar second hand Volkswagen CC: Eleganță la preț accesibil

Publicat: 13 11. 2020, 16:43
Actualizat: 13 11. 2020, 16:51

Prin comparație cu Passat, Volkswagen CC oferă mai puțin spirit practic, dar este mai luxos și mai elegant – greu să negi asta. Ca mașină rulată, Volkswagen CC se poate dovedi automobil de familie reușit, bine echipaă și cu un comportament rutier eminent. Am adunat într-un dosar second hand toate informațiile care te vor ajuta să alegi cel mai potrivit Volkswagen CC de pe piața de mașini rulate.

Intră în Galeria FOTO

Moda coupé-urilor cu patru portiere a fost lasantă în 2004 de Mercedes-Benz, cu model CLS. Succesul acestuia a determinat intrarea altor producători în acest segment. Printre cele mai apreciate modele s-a numărat Volkswagen Passat CC, lansat în 2008. Ulterior, Volkswagen a renunțat la denumirea Passat, schimbând-o în Volkswagen CC – de la Comfort Coupé. Odată cu schimbarea de generație, în 2018, această denumire a fost abandonată în favoarea lui Arteon.

Volkswagen CC s-a dovedit un model de succes, aducând un plus de stil și eleganță într-un segment dominat de sobrietate. În plus, prețul acestuia a fost relativ accesibil. Prima generație a modelului, produsă între 2008 și 2017, are acum prețuri accesibile pe piața second hand, astfel că oricine își poate cumpăra o mașină de familie elegantă și bine echipată.

Ca motorizări, Passat CC a avut la lansarea din mai 2008 două unități pe benzină – 1.8 TSI de 160 CP și 3.6 TSI de 300 CP, precum și un diesel 2.0 TDI de 140 CP. Din septembrie 2008 a mai primit o motorizare 2.0 TSI de 200 CP și  un diesel 2.0 TDI de 170 CP. Odată cu faceliftul din 2012, modelul a fost redenumit ca Volkswagen CC, iar gama de motorizări a fost restrânsă. Motorul V6 a dispărut din ofertă, iar ceva mai târziu o nouă versiune de bază 1.4 TSI/160 CP a fost introdusă în gamă.

Dosar second hand Volkswagen CC: Care este cea mai potrivită versiune?

Singura versiune de motorizare care nu are sens în peisajul actual este cea V6 de 3,6 litri. Motivele sunt diverse, de la costurile mari de operare, la numărul relativ mic de unități comercializate, care face să fie greu să găsești un exemplar acceptabil pe piața second hand.

Cele mai populare au fost motorizările diesel 2.0 TDI de 140 CP, și asta pentru motive cât se poate de solide. Dieselurile sunt puternice, rafinate și economice, ceea ce se potrivește cu caracterul lui Volkswagen CC. Dintre motorizările cu benzină, cele de 2,0 litri sunt suverane, dar nici noile 1.4 TSI de 160 CP nu pot fi ocolite ca soluție low-cost. Toate unitățile TSI au distribuție pe lanț, iar în unele cazuri au fost semnalate probleme.

Ce probleme pot apărea la un Volkswagen CC second hand?

Volkswagen CC a fost dotată cu frână de parcare acționată electric. Aceasta a generat uneori probleme, printre care și plăcuțele spate care nu se desprind complet de pe discuri. De asemenea, modelul a cunoscut două rechemări din motive de siguranță – probleme la airbag-uri.

Primul recall a fost în ianuarie 2018, pebtru remedierea unei defecțiuni la airbag-ul pasagerului. Acesta nu se umfla corect în cazul unui accident. AU fost afectate unități fabricate între septembrie și noiembrie 2016. AL doilea recall a fost mult mai amplu, afectând toate exemplarele produse în 2015.

În plus, motorizările diesel au fost afectate de celbrul scandal Dieselgate. Poți afla dacă un anumit exemplar a făcut obiectul unei astfel de rechemări verificând seria de caroserie pe site-ul Volkswagen.