Principiul ”o imagine vorbeşte cât o mie de cuvinte” nu e neapărat valabil în cazul anunţurilor de maşini second hand, deşi pentru cei mai mulţi sunt hotărâtoare imaginile ataşate anunţului. Cu cât mai multe, cu atât mai bine – deşi, din păcate, modul în care arată o maşină în poze nu zice absolut nimic despre starea tehnică (decât dacă maşina e accidentată…).
Ghiciţi care parte a trecut printr-un tratament de polish. Diferenţa e vizibilă, nu?
Ar trebui ca toată lumea să ştie că e foarte uşor şi nu prea scump în ziua de azi să cosmetizezi o maşină. Un tratament de polish ascunde zgârieturile şi redă luciul caroseriei, o recondiţionare rapidă a interiorului ascunde urmele de uzură şi petele, iar accidentele mai mult sau mai puţin uşoare pot fi rezolvate rapid din punct de vedere vizual, fără însă a fi remediate problemele tehnice.
Un accident mic neremediat corespunzător poate duce la probleme foarte grave şi foarte scumpe, ba chiar la accidente. Prin urmare, cine cumpără o maşină influenţat doar de cât de bine arată exteriorul ei face o greşeală mare, fiind inadmisibil să nu facă şi o verificare tehnică, fie ea şi modică, dar în prezenţa unui specialist de încredere.
”Deci, şefu’, o facem să arate ca nouă, da?” ”Da, nu care cumva să-şi dea clientul seama că a fost accidentată!”
Pe de altă parte, maşinile care prezintă urme de uzură, în general mici zgârieturi specifice parcărilor în regim urban pe caroserie, nu ar trebui evitate. Şi asta deoarece, dacă din punct de vedere tehnic lucrurile sunt în ordine, minusurile de ordin optic pot fi speculate în avantajul cumpărătorului, care poate negocia un preţ mai bun.
Un lucru rămâne cert: în cazul maşinilor second hand se aplică din plin zicala ”din afară măr frumos, înăuntru găunos”. Deci nu ezitaţi niciodată să apelaţi la o verificare tehnică.
Un alt factor-cheie – PE PAGINA URMĂTOARE