Ai o mașină Dacia? Acestea sunt lucrările de întreținere ce trebuie efectuate în funcție de vârsta și kilometrajul mașinii
Toate mașinile, indiferent că este vorba de Dacia sau de un alt producător auto, au nevoie de revizii periodice și de lucrări de întreținere pentru a avea un randament cât mai bun.
Când vinde vorba despre reviziile pentru mașinile Dacia există multe păreri în folclorul auto, însă cele mai avizate sfaturi le veți putea primi direct de la producător.
Intervalul de service este perioada de timp sau de rulaj în kilometri recomandată de către producător, pe care nu trebuie să-l depășești pentru ca producătorul să-ți acorde garanția mașinii. De asemenea, acesta este conceput pentru a asigura longevitatea modelelor și pentru a spori durata de viață a acestora.
Astfel, pe site-ul Dacia există câteva mențiuni destul de clare privind lucrări de întreținere ce trebuie efectuate în funcție de vârsta și kilometrajul mașinii.
-În primul an, apoi la fiecare 2 ani sau la 60.000 km se recomandă schimbarea filtrului de habitaclu;
-La fiecare 2 ani sau la 30.000 km se recomandă schimbarea uleiului și a filtrului
-Revizie la fiecare 30.000 de km.
Când se schimbă distribuția unei mașini Dacia?
Verificarea datei și rulajului la care se schimbă ansamblul cu cureaua de distribuție trebuie inclusă în programul de întreținere. Care sunt semnele că este nevoie de service?
-Zgomote suspecte la motor
-Zgomote puternice la pornire
Pentru a evita defectarea motorului cei de la Dacia ne sfătuiesc ca o dată la 5 ani sau la 60.000 – 160.000 km să facem următoarele:
-Se va înlocui întreg ansamblul curelei de distribuție (curea + întinzător);
-Este foarte recomandat să schimbăm și cureaua de accesorii;
-Se recomandă și schimbarea pompei de apă.
Ce mai poate cuprinde o revizie standard?
Indiferent de brand sau de cât de veche este o mașină, la o revizie standard pot apărea și ale verificări de rutină, precum și înlocuirea diferitelor piese auto, în funcție de necesități.
Astfel, revizia mai poate include și verificarea sistemului de iluminare, verificarea nivelului lichidului de frână sau de răcire, tastarea capacității de frânare a autovehiculului și schimbarea plăcuțelor de frână (după caz) sau verificarea articulațiilor, a motorului și a sistemului de direcție.