Dosar second hand Opel Corsa E: Modelul care polarizează
Opel Corsa este unul dintre cele mai populare modele din clasa mică, iar acest lucru este dovedit și de oferta generoasă pe piața de mașini rulate. Ultima generație realizată sub controlul General Motors, Corsa E, s-a dovedit un model polarizant, care fie i-a entuziasmat pe cei care l-au condus, fie i-a dezamăgit. Am adunat într-un dosar second hand toate informațiile care te vor ajuta să alegi cel mai potrivit Opel Corsa E de pe piața de mașini rulate.
A cincea generație a lui Opel Corsa a fost lansată în 2014 ca o evoluție minoră a modelului anterior, Corsa D. Cu toate că Opel a anunțat că toate panourile de caroserie sunt diferite, platforma tehnică, geamurile și numeroase componente au fost preluate de la generația anterioară.
Gama de motorizări a fost compusă din unități pe benzină cu patru cilindri de 1,2 litri (70 CP), 1,4 litri (90 CP) și 1,4 litri turbo (100 CP). Două unități turbo cu trei cilindri, de 1,0 litru, au fost introduse ulterior, dezvoltând 90 CP și 115 CP. De asemenea, fanii diesel au avut la dispoziție două versiuni ale unității 1.3 CDTi, cu puteri de 75 CP și 95 CP. Dintre toate acestea, numai motorizarea turbo de 90 CP a fost disponibilă cu o transmisie automată robotizată Easytronic. În 2015, Opel a condimentat gama Corsa cu un motor puternic de 1,6 litri/207 CP, sub capota lui Corsa OPC.
Dosar second hand Opel Corsa E: Care este cea mai potrivită versiune?
Motorizările turbo de 1,0 litru și 1,4 litri sunt cele mai distractive, oferind cele mai bune prestații dinamice și un consum decent de combustibil. Pentru cei care apreciază fiabilitatea și folosesc mașina preponderent în mediul urban, mai potrivită este motorizarea aspirată de 1,4 litri. La urma urmei, 90 CP sunt suficienți pentru traficul urban.
Motorizările diesel sunt recomandate doar celor care parcurg distanțe mari în afara orașului. Cutia de viteze manuală este alegerea cea mai bună. Cutiile Easytronic nu s-au bucurat de apreciere din partea clienților Opel, fiind și mai puțin fiabilă decât cea manuală.
Ce probleme pot apărea la o Corsa second hand?
Modelele de la baza gamei pot fi destul de spartane la interior. Odată cu urcarea în gamă, oferta de echipamente crește, dar la fel și probabilitatea ca ceva să se defecteze. Calea de mijloc este întotdeauna cea mai bună.
Opel Corsa E a fost rechemată în service de trei ori cu probleme la caseta de direcție și alte componente ale sistemului de direcție (de două ori în 2015 și o dată în 2017). În 2017 a mai existat un recall pentru remedierea unei probleme la airbagurile cortină și unul pentru maneta frânei de mână. În 2018, Corsa a fost rechemată în urma identificării unei probleme care ducea la deschiderea în mers a capotei motorului. În sfârșit, în 2019 a fost ultima rechemare pentru a înlocui sonda Lambda.
Dacă această lungă listă de probleme nu v-a convins, o recomandare mai bună ar fi Ford Fiesta, care are avantaje în ceea ce privește dinamica, dar și calitatea fabricației. Renault Clio reprezintă, de asemenea, o alternativă solidă, la fel ca și VW Polo și frații săi SEAT Ibiza și Skoda Fabia.
sursa: Autoexpress