Hummer H3
Totuşi, un lucru a rămas neschimbat. Anume imaginea impunătoare a acestei mărci. Importanţa sa în ochii altor participanţi la trafic nu s-a schimbat de la o generaţie la alta, maşina arătînd la fel de tare şi atunci cînd o priveşti din cine ştie ce Toyota Corolla.
Totuşi, ţinînd cont de faptul că lumea auto a început să aprecieze din ce în ce mai mult maşinile de dimensiuni compacte, General Motors s-a gîndit că un Hummer mai mic nu ar fi o idee chiar aşa de rea.
Mergînd pe această mentalitate, în 2006 a luat naştere H3-ul, un model care în SUA a înregistrat vînzări-record aproape imediat după lansarea sa oficială.
Să fie oare acesta primul Hummer care va avea succes în Europa şi la noi în ţară? Ei bine, despre asta va fi vorba în testul nostru. Ne-am gîndit că un drum la munte ne va lămuri în privinţa minimonstrului 4×4, mai ales că, odată ajunşi acolo, urma să beneficiem şi de opinia dublului campion naţional de raliuri, Dan Gîrtofan.
Mica noastră aventură a început cu o seară înainte, mai exact atunci cînd am încercat să ne obişnuim cu dimensiunile H3-ului purtîndu-l prin traficul capitalei noastre aglomerate.
Prima impresie a fost una nu tocmai bună, întrucît după cel dintîi demaraj scurt în linie dreaptă, trăgînd uşor de volan stînga-dreapta, ne-am dat seama nu numai că maşina tinde să fugă de sub tine, ci şi că gumele cu care era încălţată nu aveau nici o tangenţă cu suprafaţa udă pe care rulam.
Mergînd bară la bară, Hummer H3 îţi mai clarifică un lucru. Anume că trebuie să ai foarte mare grijă de maşinile aflate în stînga sau în dreapta ta. Din spatele volanului e aproape imposibil să procesezi vizual lăţimea părţii frontale, deoarece nu anvergura aripilor este cea pe care o vezi cu ochiul liber. Montanţii îţi obturează cîmpul vizual, obligîndu-te să te ghidezi strict după lăţimea totală.
Un alt bonus a fost direcţia. Aceasta este surprinzător de bună atunci cînd vrei să întorci 180 de grade sau pur şi simplu vrei să efectuezi nişte manevre de parcare.
La interior, în opinia americanilor, H3-ul este cel mai bine finisat Hummer din istorie… şi probabil că aşa şi este. Majoritatea materialelor, cum ar fi cele de pe feţele uşilor sau planşa superioară a bordului, sînt însă de o calitate destul de dezamăgitoare.