Xiaomi vrea să pună în producție mașina electrică de peste 1.500 CP

Autor: Ionuț Vîlciu 26 aug. 2024 Știri auto

Xiaomi va pune în producție cea mai puternică versiune a primei sale mașini electrice. SU7 Ultra va dezvolta peste 1.500 CP și se vrea a fi un rival pentru Porsche Taycan.

În urmă cu aproximativ o lună, Xiaomi prezenta un prototip bazat pe sedanul SU7, prima sa mașină electrică. Acum, producătorul pare că dă undă verde proiectului, care se va materializa într-un model electric cu peste 1.500 CP, relatează Carscoops.

Directorul executiv al Xiaomi, Lei Jun, a aprobat versiunea de producție a celui mai puternic SU7, la doar o lună după ce mașina a fost dezvăluită sub formă de prototip. Xiaomi vrea să doboare recordul pe Nurburgring cu ajutorul celui mai performant SU7 de până acum, model ce va rivaliza cu Porsche Taycan Turbo GT.

La exterior, viitorul Xiaomi SU7 Ultra va beneficia de modificări care să îmbunătățească aerodinamica și apăsarea la sol. Printre acestea se numără aripile evazate, un eleron de mari dimensiuni, un splitter frontal, praguri evazate și jante speciale.

Xiaomi dă undă verde pentru producția mașinii electric cu peste 1.500 CP

În plus, pe lângă elementele aerodinamice suplimentare, SU7 Ultra va folosi noi motoare electrice dezvoltate in-house, care vor produce în total 1.548 CP. Astfel, mașina va putea accelera de la 0 la 100 km/h în 1,97 secunde, potrivit celor spuse de producător.

Având în vedere cât de puternic este SU7 Ultra, nu este surprinzător faptul că proprietarii vor trebui să urmeze un curs de pilotaj pentru a conduce mașina. Potrivit lui Lei, șoferii vor trebui să treacă printr-un examen pentru a utiliza întregul potențial al mașinii, deși detaliile despre acest examen nu sunt cunoscute.

Xiaomi va deschide comenzile pentru mașină în primul trimestru al anului 2025. Nu au fost anunțate detalii despre preț, dar va costa, evident, mai mult decât un SU7 standard, dar mai puțin decât un Porsche Taycan Turbo GT.

Grație modificărilor exterioare, mașina generează 2.145 kg de apăsare la sol. De asemenea, datorită panourilor din fibră de carbon, cântărește doar 1.9 tone. Compania vrea să doboare recordul stabilit de Taycan Turbo GT pe Nurburgring până la finalul acestui an. Chinezii vor avea de bătut un timp de 7:07.55.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Xiaomi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide