Walkaround Honda e:Ny1 – Electrica pentru toată lumea – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 19 iul. 2024 Știri auto

Producătorul japonez mai face o încercare într-un segment în care nu a arătat prea mult interes, comparativ cu alți constructori. Honda e:Ny1 este noul concurent electric al japonezilor, o mașină care ar trebui să atragă un public mai larg prin prisma formei de SUV.

Noua Honda e:Ny1 – pronunțat „anyone” – este cel de-al doilea model electric pe care Honda îl lansează în Europa, după Honda e. Prin prisma designului și dimensiunilor, am putea spune foarte ușor că este o variantă electrică a noii generații Honda HR-V, însă japonezii spun că este dezvoltată pe o platformă diferită, specifică modelelor electrice.

Chiar dacă seamănă foarte mult cu HR-V, noul e:Ny1 folosește câteva trucuri pentru a îmbunătăți coeficientul aerodinamic, maximizând astfel eficiența totală, lucru foarte important pentru mașinile electrice. Putem recunoaște mașina foarte repede uitându-ne la grila frontală, acum închisă, acolo unde se află și portul de încărcare.

Ce oferă noua Honda e:Ny1 pentru 51.000 de euro?

Mașina folosește o baterie de 62 kWh, capacitate netă, despre care Honda spune că este suficientă pentru o autonomie maximă de 412 kilometri. În viața reală, noi am obținut valori cuprinse între 330 și 350 de kilometri, dar depinde de stilul de condus al fiecăruia.

Mașina folosește un singur motor electric, montat pe puntea față, care dezvoltă 204 CP și permite o accelerație 0 – 100 km/h în 7,6 secunde.

Bateria se poate încărca cu până la 78 kW, ceea ce înseamnă că o puteți încărca complet în mai puțin de o oră, dacă folosiți o stație rapidă.

La capitolul practicalitate, Honda e:Ny1 nu stă rău, dar nu este nici campioana clasei. Portbagajul măsoară 361 de litri, dar poate fi majorat prin rabatarea banchetei spate.

Un singur nivel de echipare este disponibil pentru Honda e:Ny1, fiind unul foarte bogat oferă scaune electrice, încălzite, plafon panoramic, dar și două ecrane la interior. Cel mai mic dintre ele este folosit pentru afișarea instrumentarului de bord, însă atracția principală este ecranul central. Acesta măsoară 15,1 inch în diagonală și este montat vertical, o abordare similară cu ceea ce am văzut și pe Ford Explorer, spre exemplu.

În România, Honda e:Ny1 are un preț de listă de 51.500 de euro cu TVA inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide