Volvo pregătește un facelift consistent pentru SUV-ul XC90. Actualizarea va fi prezentată în septembrie

Autor: Ionuț Vîlciu 22 aug. 2024 Știri auto

Volvo XC90 va primi în curând o actualizare substanțială. Mașina va trece printr-o transformare estetică, dar va beneficia și de motoare și tehnologii noi.

Scăderea interesului pentru mașinile complet electrice i-a forțat pe unii producători să își regândească planurile de viitor. Astfel, chiar și cei mai categorici dintre ei au decis să nu renunțe complet la mașinile echipate cu motoare termice.

Spre exemplu, Volvo pregătește lansarea unui XC90 revizuit, pe care să îl vândă în paralel cu SUV-ul electric EX90. Astfel, clienții vor avea la dispoziție o alternativă hibridă în cazul în care modelul 100% electric nu li se pare potrivit pentru nevoile lor.

Producătorul suedez a dezvăluit că un XC90 „substanțial reîmprospătat” va debuta cu ocazia evenimentului  „90/90 Day” din 4 septembrie. Acest lucru sugerează un facelift extins, ci nu o mașină cu totul nouă. Ținând cont de situația actuală a pieței auto, este posibil ca Volvo să aplice o strategie similară și altor modele existente ce folosesc motoare termice, menținându-le relevante până când marca va face trecerea către o gamă pur electrică, în 2030.

Actualizare importantă pentru Volvo XC90. La ce ne putem aștepta?

Cea de-a doua generație a SUV-ului suedez a fost prezentată în 2014, iar primul facelift a fost lansat în 2019. Potrivit Carscoops, „noul” Volvo XC90 va beneficia de modificări estetice mult mai ample, care să îl facă să semene mai mult cu electricul EX90. De asemenea, SUV-ul de clasă mare va oferi, cel mai probabil, îmbunătățiri mecanice, cu un accent mai puternic pe electrificare, împreună cu cea mai recentă tehnologie de siguranță.

Teaserul oficial publicat de producător dezvăluie capota noului XC90, care pare mai sculptată decât cea a modelului electric. Farurile, deși sunt ușor diferite, păstrează grafica în formă de T ce a debutat pe a doua generație a lui XC90.

Deocamdată nu avem detalii despre ce propulsoare va folosi noul XC90, dar cu siguranță nu vor fi diesel. Volvo a renunțat complet la acest tip de motorizare în luna martie a acestui an. Vom afla mai multe în data de 4 septembrie, când Volvo va dezvălui noul XC90.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide