Volvo își schimbă planurile. Nu va mai vinde doar mașini electrice începând cu 2030

Autor: Ionuț Vîlciu 07 sept. 2024 Știri auto
Volvo își schimbă planurile. Nu va mai vinde doar mașini electrice începând cu 2030

Volvo admite că planurile sale inițiale privind electrificarea au fost îndrăznețe. Producătorul suedez va continua să vândă mașini echipate cu motoare termice și după 2030.

Producătorul suedez de automobile a abandonat ținta de a deveni un brand complet electric până în 2030, spunând că acum se așteaptă să ofere în continuare câteva modele hibride în gama, chiar și după acea dată, anunță Reuters.

Principalii producători de automobile au înregistrat o scădere a cererii de vehicule electrice, parțial din cauza lipsei de modele accesibile și a lipsei de stații de încărcare, pregătindu-se totodată pentru efectele tarifelor europene asupra mașinilor electrice fabricate în China.

Volvo Cars a declarat că, până în 2030, își propune acum ca între 90% și 100% din mașinile vândute să fie modele complet electrice sau hibride plug-in, în timp ce până la 10% ar fi modele mild-hybrid, în care componenta electrică doar asistă motorul cu ardere internă.

Volvo renunță la planurile de electrificare. Va vinde mașini termice și după 2030

Volvo Cars a mai declarat și că hibridele plug-in vor fi o parte esențială a creșterii viitoare a profitului și că va actualiza XC90. Primii clienți își vor primi SUV-ul până la sfârșitul anului.

Compania vinde o combinație de mașini electrice și hibride și, până acum, a rămas ferm angajată în planurile sale de a vinde doar mașini complet electrice până în 2030, chiar dacă rivalii săi au început să-și reducă așteptările. Câteva dintre mașinile de vârf, complet electrice, sunt EX90 și EX30, ambele SUV-uri.

Cererea tot mai mare pentru modele hibride a determinat o schimbare strategică într-un sector care a urmărit inițial să elimine treptat hibrizii în favoarea vehiculelor complet electrice.

Toyota, unul dintre producătorii cu cea mai mică rată în dezvoltarea vehiculelor electrice, continuă să mizeze puternic pe hibrizi, având o gamă tot mai diversă de modele. Producătorul francez Renault a spus că va continua să lanseze modele hibride pe piață.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide