Volvo anunță că va lansa un camion pur electric, cu până la 600 KM autonomie

Autor: Ionuț Vîlciu 03 sept. 2024 Știri auto

Volvo Trucks, divizia producătoare de camioane a producătorului suedez, anunță că va lansa un camion pur electric în 2025. Va putea parcurge până la 600 km cu o singură încărcare.

Volvo Trucks pregătește o versiune cu autonomie și mai mare pentru camionul său complet electric. Producătorul anunță că noua generație a camionului FH Electric va fi capabilă să parcurgă până la 600 de kilometri cu o singură încărcare.

Anul viitor, Volvo va lansa o nouă versiune cu autonomie mărită a camionului FH Electric, care va putea parcurge până la 600 km cu o singură încărcare. Acest lucru va permite companiilor de transport să opereze camioane electrice pe rute interregionale și de lungă distanță și să conducă o zi întreagă de lucru fără a fi nevoie să le reîncarce. Noul Volvo FH Electric va fi lansat spre vânzare în a doua jumătate a anului 2025.

Volvo va lansa camionul electric cu 600 km autonomie în 2025

În atingerea autonomiei de 600 km, noua tehnologie de transmisie de la Volvo are un rol important. Așa-numita „e-axle” creează spațiu pentru o capacitate semnificativ mai mare a bateriei. Bateriile mai eficiente, un sistem de management al bateriei îmbunătățit și eficiența generală a grupului de propulsie contribuie, de asemenea, la autonomie mai mare pe care camionul o poate atinge.

„Noul nostru flagship electric va fi o completare excelentă pentru gama noastră largă de camioane electrice și va permite transportul cu zero emisii și pe distanțe mai lungi. Va fi o soluție excelentă pentru companiile de transport cu un kilometraj anual ridicat pe camioanele lor și cu un angajament ferm de a reduce dioxidul de carbon”, spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

„Sectorul transporturilor reprezintă 7% din emisiile globale de carbon. Camioanele electrice cu baterii sunt instrumente importante pentru reducerea amprentei climatice. Pe lângă câștigurile importante de mediu pe care le aduc camioanele electrice, acestea oferă șoferilor un mediu de lucru mult mai bun, cu niveluri mult mai scăzute de zgomot și vibrații”, a adăugat Roger Alm.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide