Volkswagen Tiguan, cel mai sigur SUV de familie testat recent de Euro NCAP

Autor: ProMotor 29 mai 2024 Știri auto

Euro NCAP a acordat noului Tiguan cel mai înalt calificativ (cinci stele) pentru siguranță.

Acest lucru înseamnă că cea de-a treia generație a celui mai bine vândut model este, oficial, unul dintre cele mai sigure vehicule din clasa sa. Volkswagen a obținut un punctaj bun în categoria protecției ocupanților copii. Acest rating este cu atât mai important cu cât Tiguan, care s-a vândut în peste 7,6 milioane de unități, este un vehicul ideal pentru familii.

Modelul Volkswagen a fost testat de Euro NCAP la categoriile: Protecția pasagerilor adulți, Protecția pasagerilor copii, Utilizatori vulnerabili ai drumurilor și Safety Assist (care testează sistemele de asistență a șoferului).

Evaluare de 5 stele pentru Volkswagen Tiguan

Calificativul de 5 stele reprezintă un scor general excelent pentru protecția la impact, dar și o bună echipare, cu tehnologii de prevenire a accidentelor.

Din 2023, criteriile de testare Euro NCAP au devenit și mai stricte. Noile cerințe includ, de exemplu, capacitatea de a detecta un copil lăsat în mașină, acest criteriu este îndeplinit și de noua generație Tiguan.

În plus, protecția în compartimentul pasagerilor din spate este optimizată de airbag-urile laterale pentru scaunele exterioare montate standard pe noul Tiguan.

Pentru familiile cu copii, sistemul de avertizare la ieșirea din autovehicul, oferit în standard pe acest model, este o caracteristică utilă în viața de zi cu zi.

În limitele sistemului, acesta poate proteja împotriva deschiderii uneia dintre portiere de către un ocupant atunci când un alt utilizator al drumului (bicicletă, scuter, motocicletă) se apropie din spate. În acest caz, sistemul emite atât avertismente acustice, cât și vizuale.

Sursă: Volkswagen-newsroom.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide