Volkswagen și Rivian fac parteneriat pentru construcția de mașini electrice. Investiția: 5 mld. dolari

Autor: Radu Țuțulan 27 iun. 2024 MASINI NOI
Volkswagen și Rivian fac parteneriat pentru construcția de mașini electrice. Investiția: 5 mld. dolari

Volkswagen se implică tot mai puternic în dezvoltarea vehiculelor electrice. Compania germană a încheiat un parteneriat cu producătorul auto Rivian, pentru a investi 5 miliarde de dolari în dezvoltarea de mașini electrice.

Compania germană Volkswagen AG va investi 5 miliarde de dolari pentru a forma o societate mixtă cu producătorul de vehicule electrice Rivian Automotive Inc.

Acest acord reprezintă o soluție de salvare pentru startup-ul american aflat în dificultate. Dar, pe de altă parte, oferă producătorului auto german acces la tehnologia companiei americane.

Volkswagen și Rivian, parteneriat pentru dezvoltarea de mașini electrice

Volkswagen a anunțat printr-un comunicat, preluat de Bloomberg, că va investi 5 miliarde de dolari în Rivian.

Prima investiție va fi de un miliard de dolari, iar alte 4 miliarde vor fi alocate în timp.

Companiile au declarat că noua întreprindere va fi controlată și deținută în mod egal de Volkswagen și Rivian.

Împreună vor să dezvolte următoarea generație de vehicule alimentate de baterii cu software de ultimă generație.

Investiție de 5 miliarde de dolari pentru o nouă generație de mașini electrice

Odată cu anunțul parteneriatului cu Volkswagen, acțiunile Rivian au crescut cu 37%. Asta după o scădere constantă, de aproape 50% în ultimele 6 luni.

Prin cooperarea noastră, vom aduce cele mai bune soluții pentru vehiculele noastre mai rapid și la costuri mai mici. Ne consolidăm profilul tehnologic și competitivitatea”, a declarat Oliver Blume, CEO al Volkswagen, citat de publicația americană.

Colaborarea oferă Rivian o sursă vitală de capital, după ce compania s-a străduit să crească producția modelelor sale electrice pick-up și SUV.

Odată cu perfectarea parteneriatului, gigantul auto german are acces la software-ul și la arhitectura EV ale startup-ului.

Ceea ce înseamnă că Volkswagen poate, după mulți ani de încercări, să lanseze vehicule plug-in cu eficiență și funcționalitate la același nivel cu cele ale Tesla.

Volkswagen și Rivian intenționează să introducă pe piață vehicule dotate cu tehnologia creată în comun. Prima lansare ar putea avea loc după anul 2025.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide