Volkswagen Passat de record. Mașina a fost condusă 2.400 KM cu un singur plin – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 03 iul. 2024 Știri auto

Într-o aventură care s-a întins pe două continente, un YouTuber a reușit să conducă un Volkswagen Passat aproape 2.400 de kilometri cu un singur plin de motorină.

Mașinile cu motoare pe motorină și-au dovedit în timp eficiența, mai ales dacă vorbim despre consumurile foarte mici ce pot fi atinse pe distanțe lungi. Motoarele diesel excelează la drum întins, când sunt conduse într-un ritm constant, fără sincope.

Spre exemplu, recordul mondial pentru cea mai mare distanță parcursă cu un singur rezervor de motorină a fost stabilit de un Volkswagen Passat din 2012, echipat cu motorul de 1.6 litri diesel, mașină care a parcurs cu un singur rezervor de combustibil peste 2.600 de kilometri.

Joe Achilles, un cunoscut YouTuber britanic, a vrut să reproducă acest lucru cu mașina sa personală. Un Volkswagen Passat din 2012, care este dotat cu același motor de 1.6 litri. El și colegul său au început aventura pe două continente pornind din Africa, mai precis din Gibraltar, îndreptându-se către Londra. Distanța totală a traseului fiind de 2.415 kilometri.

Peste 2.400 de kilometri parcurși la volanul unui Volkswagen Passat cu doar un plin. Cum a fost posibil?

Mașina folosită de Joe a fost una complet nemodificată, căreia i-au fost montate anvelope Michelin e-Primacy. Rezervorul de 70 de litri al mașinii a fost umplut cu motorină, iar de acolo au pornit la drum.

Bineînțeles, mașina a fost condusă cu atenție, fără accelerări bruște sau viteze foarte mari, totul pentru maximizarea eficienței potențiale. Cei doi au traversat Spania și Franța pentru a ajunge înapoi în Marea Britanie.

Chiar înainte să ajungă la Eurotunnel, mașina indica autonomie zero, dar au continuat peste 100 de kilometri chiar și așa. Ba chiar au ajuns în Londra. Mașina a rămas fără combustibil după 1.484 de mile, ceea ce se traduce în 2.388 de kilometri.

Cu toate că nu a depășit recordul stabilit în 2012, cei doi au demonstrat cât de eficient poate fi un motor pe motorină, dar acesta a fost un text extrem, în care vitezele nu au fost foarte mari și au fost foarte atenți la modul în care conduc pentru a minimiza consumul de motorină. La final, computerul de bord a indicat un consum mediu de combustibil de 3 litri per suta de kilometri.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Joe Achilles / YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide