Volkswagen oprește producția lui Polo în Europa

Autor: Ionuț Vîlciu 23 sept. 2024 Știri auto

Volkswagen oprește producția modelului Polo în Europa. După 40 de ani, modelul de clasă mică iese din producție la fabrica din Spania.

După 40 de ani, Volkswagen oprește producția modelului Polo în Europa. Constructorul german a oprit producția Polo în Europa, deoarece își mută atenția către vehiculele electrice mai mici și mai accesibile, relatează Electrek.

Volkswagen a produs modelul Polo în Pamplona, ​​Spania, încă din 1984. Peste 8,4 milioane de exemplare au fost construite la uzina din Pamplona, ​​fiind una dintre cele mai vândute mașini din Europa de-a lungul anilor. Însă lucrurile se schimbă pentru producătorul german și pentru că vrea să se concentreze pe noi modele electrice, mai accesibile, producția lui Polo ia sfârșit în Europa.

Conform celor mai recente cifre oferite de DataForce, Polo a fost al optulea cel mai bine vândut model de clasă mică în Europa, cu peste 90.100 de exemplare vândute în acest an, până în luna august. Cu toate acestea, Volkswagen pregătește lansarea unor vehicule electrice mai mici, mai accesibile, care vor fi construite în Pamplona. Aici ar urma să înceapă producția a două SUV-uri electrice de mici dimensiuni în 2026.

Volkswagen Polo va rămâne în producție la uzina din Africa de Sud

Noile SUV-uri electrice vor folosi o versiune modificată a platformei MEB a Volkswagen, arhitectură pe care o folosesc și mașini precum ID.3 sau ID.4. De asemenea, este o platformă folosită și pentru modele precum Audi Q4 E-Tron sau noul Ford Explorer.

Volkswagen a oferit publicului o primă privire asupra viitorului său SUV după dezvăluirea conceptului ID.2all. Viitorul ID.2, care va fi un model electric cu dimensiuni similare unui Polo, ar trebui să aibă un preț de aproximativ 25.000 de euro atunci când va fi lansat pe piață.

Deși Volkswagen a încheiat producția lui Polo în Europa, modelul va continua să fie comercializat pe Bătrânul Continent. Producția modelului de clasă mică a fost mutată la fabrica Volkswagen din Kariega, Africa de Sud. De asemenea, Volkswagen va continua să construiască modele T-Cross și Taigo în Spania.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide