Volkswagen lansează un nou SUV accesibil în China. Cât va costa noul Tharu XR?

Autor: Ionuț Vîlciu 24 iun. 2024 Știri auto

Volkswagen a lansat un nou SUV de mici dimensiuni pentru piața din China. Va fi construit de SAIC Volkswagen și nu va fi exportat pe alte piețe.

Volkswagen își mărește gama de SUV-uri pentru piața chineză cu un nou model. Tharu XR este cel mai nou model al familiei Volkswagen, fiind rezultat din joint-venture-ul pe care compania îl are cu producătorul chinez SAIC, relatează Carscoops.

Noul Tharu XR va fi poziționat în gamă între T-Cross și Tharu, completând astfel portofoliul de SUV-uri pe care Volkswagen le vinde în China. După anunțul inițial al Ministerului Industriei și Tehnologiei Informației din China, SAIC Volkswagen a publicat fotografii și informații oficiale despre Tharu XR, înainte de lansarea pe piața chineză.

Designul exterior este similar cu cel al altor modele din gamă, fiind clar că avem de-a face cu o rudă a SUV-ului Tharu. Cu toate acestea, noul Tharu XL se deosebește prin noua parte frontală, inspirată de noul Tiguan. Farurile înguste unite printr-o bandă LED și grila mare ne aduc aminte de noua generație Tiguan, fiind elemente definitorii în noul limbaj de design al Volkswagen.

Cât costă noul SUV Volkswagen în China?

Măsurând 4.355 mm în lungime, 1.762 mm în lățime și 1.605 mm în înălțime. De asemenea, ampatamentul măsoară 2.651 mm, iar mașina este cu 10 centimetri mai scurtă decât Tharu.

Noul SUV va fi oferit în două variante de motorizare, ambele fiind propulsoare de 1,5 litri supraalimentate. Cea mai puternică dintre ele produce 160 CP și 250 Nm, fiind cuplată la o transmisie automată DSG.

SAIC Volkswagen va anunța mai multe detalii despre Tharu XR în perioada următoare. Când va ajunge la vânzare în China, noul model este de așteptat să aibă un preț de pornire cuprins între 15.000 și 20.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: SAIC Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide