Volkswagen lansează Passat Pro în China. Sedanul nu va ajunge în Europa

Autor: Ionuț Vîlciu 02 sept. 2024 Știri auto

Volkswagen a lansat în China noul Passat Pro, o versiune sedan a celei mai noi generații a cunoscutului model. Passat Pro este mai lung și mai dotat, însă va fi vândut doar în China.

Noua generație Volkswagen Passat a debutat în urmă cu un an, marcând o premieră: a noua generație este disponibilă doar sub formă de break. Însă, clienții chinezi sunt mari consumatori de sedanuri, astfel că Volkswagen a prezentat la Chengdu Motor Show noul Passat Pro, relatează Carscoops.

Passat Pro este un produs al joint-venture-ului SAIC-Volkswagen. Din punct de vedere vizual, împrumută designul față de la modelul destinat pieței din Europa, însă profilul a fost redesenat, la fel și partea din spate. Modelul este disponibil în două variante diferite – Pioneer Edition și Starry Sky Edition. Mașina poate fi dotată și cu kitul opțional Black Warrior, care îi conferă un aspect mai dinamic.

Passat-ul pentru China esta mai mare decât cel pe care îl primim în Europa

Volkswagen Passat Pro este o mașină cu dimensiuni similare noii generații BMW Seria 5. Acesta măsoară 5.006 mm în lungime, 1.850 mm în lățime și are un ampatament lung de 2.871 mm. Astfel, este cu 89 mm mai lung decât Passat-ul european și are un ampatament mai lung cu 30 mm.

La interior vom regăsi un intrumentar de bord de 10,3 inch, un ecran central pentru sistemul multimedia de 15 inch și un afișaj de 11,6 inch pentru pasagerul din față. Producătorul a echipat, de asemenea, modelul cu un head-up display cu realitate augmentată, un sistem audio Harman Kardon cu 16 difuzoare și sisteme avansate de asistență la conducere. Mașina oferă scaune ventilate, încălzite și cu funcție de mesaj atât în față, cât și în spate.

Noul sedan este construit pe platforma MQB și folosește o motorizare pe benzină, de 2.0 litri, care dezvoltă 220 CP și 350 Nm. Toată puterea este transmisă pe puntea față prin intermediul unei transmisii automate cu dublu ambreiaj și șapte trepte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide