Cum arată un Volkswagen cu toată caroseria îmbrăcată în piele?

Publicat: 29 05. 2020, 08:22
Actualizat: 29 05. 2020, 08:41

Un Volkswagen a fost îmbrăcat complet în piele. Poate nu vi se pare nimic bizar. Ei bine, este cât se poate de nefiresc, pentru că operațiunea a vizat nu numai interiorul, ci și exteriorul mașinii!

GALERIE FOTO

S-a întâmplat în Ungaria, acolo unde un Volkswagen Type 181 s-a ales cu întreaga caroserie acoperită de piele maronie. Evident, și cabina are scaune din piele, bord din piele, iar fețele ușilor sunt și ele îmbrăcate în… Da, ați ghicit!

Este mașina creată de o companie de tuning din Ungaria, Pepita Garage. Modelul poartă acum jante preluate de la un Porsche și are o suspensie care îl apropie mai mult de sol.

Imaginile cu mașina astfel modificată au devenit virale abia acum, deși modificările, executate exclusiv manual, au fost effectuate cu aproximativ doi ani în urmă.

Cunoscut dincolo de Oceanul Atlantic ca Thing (Lucru), Volkswagen Type 181 a devenit astfel un automobil imposbil de folosit în condițiile pentru care a fost construit: terenuri grele. Au scăpat de tratament doar mânerele portierelor, parbrizul, farurile, stopurile și semnalizatoarele.

Despre Volkswagen Type 181

Acest model a fost în producție în perioada 1968-1983 și a preluat o serie de elemente de la prima generație Beetle. Era o decapotabilă cu patru uși și tracțiune față, dezvoltată inițial pentru armata Germaniei de Vest și construită la Wolfsburg și Hanovra pe teritoriul Germaniei, apoi în Mexic și Indonezia.

Reprofilată pentru uz civil, mașina a fost folosită și de către companiile de curierat din vestul Germaniei.

Cu toate cele patru portiere demontabile și interschimbabile, cu parbrizul și acoperișul pliabile, Type 181 avea un interior spartan, în care apăreau și orificii pentru evacuarea apei, în cazul în care șoferul era luat prin surprindere de ploaie. Se puteau comanda opțional un acoperiș rigid din fibră de sticlă și un sistem auxiliar de încălzire.

În Statele Unite, Volkswagen Type 181 a ajuns cu denumirea Thing, în Mexic și America de Sud era cunoscut drept Safari, în timp ce italienii îi spuneau Pescaccia.