Volkswagen amână lansarea Trinity până în 2032. Se concentrează asupra viitorului Golf electric

Autor: Ionuț Vîlciu 15 aug. 2024 Știri auto
Volkswagen amână lansarea Trinity până în 2032. Se concentrează asupra viitorului Golf electric

Volkswagen amână proiectul Trinity, care trebuia să fie lansat în 2026. Producătorul german se axează pe dezvoltarea viitorului Golf electric.

Proiectul Trinity al Volkswagen a fost încă o dată decalat. Potrivit Motor1, CEO-ul Grupului Volkswagen, Oliver Blume, a amânat încă o dată lansarea mașinii electrice, care a fost inițial planificată pentru 2026 și apoi amânată pentru 2028. Acum, acest model ar putea fi lansat tocmai în 2032.

Noul model electric, construit pe platforma SSP, va fi lansat abia în 2032, sau cel puțin asta sugerează presa germană. Motivul acestei decizii este acela că cea de-a noua generație Golf va fi prima mașină construită pe viitoarea platformă SSP de la Volkswagen.

Noul Volkswagen Golf pur electric va fi lansat în 2028 sau 2029, potrivit celor mai noi informații, astfel că Trinity va trebuie să mai aștepte până la începutul noului deceniu.

Volkswagen va lansa actualizări și pentru actualele modele electrice

Producătorul german va continua să îmbunătățească actuala platformă MEB. Spre exemplu, SUV-ul electric ID.4 urmează să primească un facelift în 2026, care va folosi o versiune actualizată a platformei MEB.

Pe aceasta sunt construite în prezent foarte multe modele de la Volkswagen, Skoda, Cupra sau chiar Audi. Printre ele se numără ID.3, Cupra Born, Skoda Enyaq, Audi Q4 e-tron sau chiar Ford Explorer sau Capri, lansate de curând pe piață.

Un alt motiv pentru amânarea acestui model ar fi și cererea scăzută pentru mașini electrice, dar și probleme software cu care compania se confruntă și care încă nu au fost rezolvate în totalitate.

De asemenea, actuala generație Golf ar urma să fie vândută în paralel cu viitorul Golf electric. Astfel, Volkswagen poate maximiza cifrele de vânzări ale modelelor sale compacte până când mașinile cu motoare termice nu vor mai putea fi vândute în Europa, începând cu 2035.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide