Volkswagen amână lansarea noilor generații de mașini electrice. Care este motivul acestei decizii?

Autor: Ionuț Vîlciu 16 iul. 2024 Știri auto
Volkswagen amână lansarea noilor generații de mașini electrice. Care este motivul acestei decizii?

Potrivit celor mai noi rapoarte, lansările pentru viitoarele generații de modele electrice Volkswagen vor fi amânate din cauza problemelor software.

Volkswagen pregătește o nouă platformă dedicată mașinilor electrice, însă pare că probleme software vor întârzia lansarea acesteia, ceea ce va întârzia introducerea de noi mașini electrice.

Producătorul german pare că întâmpină probleme de natură software în procesul de dezvoltare pentru noua platformă SSP dedicată mașinilor electrice. Se pare că o întârziere în dezvoltare a forțat compania să amâne lansarea mai multor modele noi – inclusiv succesorul SUV-ului ID.4, relatează Carscoops.

Platforma SSP ar trebui să fie succesorul arhitecturii MEB, foarte răspândită în acest moment în Grupul Volkswagen și nu numai. Ford construiește noul Explorer și Capri pe aceeași platformă, spre exemplu.

Planul inițial al companiei era de a lansa noua platformă SSP în 2025, dar lucrurile s-au schimbat între timp. CEO-ul Volkswagen, Thomas Schafer, a dat de înțeles că prima mașină care va folosi platforma SSP va fi succesorul electric al lui Golf, model care ar putea fi lansat în 2025.

Noua platformă de la Volkswagen întârzie să apară

Software-ul pentru arhitectura SSP este dezvoltat de Cariad, iar compania dorește ca noua platformă să suporte timpi de încărcare foarte rapizi și să fie compatibilă cu conducerea autonomă de nivel 4.

Aceste provocări de natură software înseamnă că nu va fi gata la timp, afectând în mod inevitabil programul de dezvoltare al viitoarelor produse din gama constructorului auto german, dar și din restul grupului.

Potrivit celor mai noi zvonuri, lansarea succesorului SUV-ului electric Volkswagen ID.4 a fost amânată cu 15 luni, astfel că vom vedea mașina, cel mai probabil, în 2029.

Un alt motiv pentru care platforma SSP este amânată este acela de a maximiza profitabilitatea mașinilor construite pe MEB. Platforma care stă la baza întregii familii ID va primi o actualizare în 2026. Viitoarele modele bazate pe MEB includ mult așteptatul hatchback ID.2 și ID.1, care va fi un model electric entry-level.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide