VIDEO. „Nebunia” traficului de Revelion. Cozi imense pe Valea Prahovei

Publicat: 30 12. 2021, 13:42

Tot mai mulți români se îndreaptă spre stațiunile de pe Valea Prahovei, acolo unde vor să petreacă trecerea în 2022. Ca de obicei, însă, s-au format cozi imense pe Drumul Național 1, pe ruta București – Brașov.

Potrivit informațiilor date de Centrul Infotrafic, se circulă bară la bară încă din localitatea Nistorești. Traficul este aglomerat, de asemenea, și în Comarnic și Bușteni.

Explicația este că unii turiști se plimbă între stațiuni, iar alții se îndreaptă către hotelurile sau cabanele unde își vor petrecerea noaptea de Revelion.

VIDEO

Recomandările polițiștilor pentru șoferi

Potrivit digi24.ro, polițiștii le recomandă șoferilor să adapteze viteza de rulare și să planifice foarte atent traseul pe care urmează să îl parcurgă. Oamenii legii le mai solicite conducătorilor auto să echipeze mașinile cu anvelopele de iarnă.

„Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza de rulare, să-și planifice foarte atent traseul pe care urmează să-l parcurgă, luând în considerare și folosirea unor rute alternative, și să-și echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, dacă urmează să circule pe tronsoane acoperite cu zăpadă, gheață sau polei”, transmite Infotrafic.

Rute alternative pentru a evita aglomerația de pe Valea Prahovei

1. Bucureşti-Piteşti-Câmpulung-Bran-Braşov

O variantă excelentă pentru a evita aglomerația de pe Valea Prahovei ar fi cea care începe pe Autostrada A1 și trece prin Pitești și Câmpulung și coboară în depresiunea Brașovului din Bran. Distanța este de aproximativ 280 de kilometri.

2. Bucureşti-Târgovişte-Dragoslavele-Bran-Braşov

O distanță și mai mică se parcurge pe această dură, care măsoară 210 de kilometri și se parcurge în condiții normale de trafic, în trei ore și jumătate.

3. Bucureşti-Târgovişte-Pucioasa-Sinaia-Braşov

O altă rută convenabilă este cea care trece prin Târgoviște și se evită aglomerația de la Comarnic. Șoferii pot coborî în Sinaia prin Pucioasa și Moroeni. Acest drum este cunoscut pentru că se urcă pe culmile Vârfului Păduchiosu.

Ruta măsoară aproape 190 de kilometri este un pic mai dificilă după ce se iese din Moroeni. Traseul București – Brașov ar trebui făcut în trei ore și jumătate.

4. Bucureşti-Ploieşti-Vălenii de Munte-Cheia-Braşov

Aceasta este una dintre cele mai spectaculoase rute din acest top. Peisajul este unul superb, însă drumul prin munți este plin de serpentine. Drumul poate fi realizat cu orice mașină, dar polițiștii le recomandă șoferilor să fie echipeze mașinile cu anvelope de iarnă și lanțuri, dar și să aibă la ei o lopată și rezerve de nisip.