VIDEO. Cum arată Bulevardul Unirii noaptea filmat cu o dronă
This browser does not support the video element.
Dronele sunt aparate de zbor fără pilot, controlate de la distanţă, care au montate pe ele dispozitive de filmare şi fotografiere şi au autonomie de minimum 30 de minute. Acestea sunt controlate printr-o telecomandă specială, iar camerele montate pe drone sunt de obicei GoPro, dar şi DSLR.
Dronele pot fi folosite atât pentru scopuri civile, precum monitorizarea parcurilor naţionale şi a faunei, prevenţia şi detectarea de construcţii neautorizate sau controlul frontierelor pentru prevenirea imigraţiei ilegale, cât şi pentru diverse evenimente, concerte în aer liber sau filmări recreative.
Unul dintre avantajele pe care le au dronele aeriene comparativ cu celelalte dispozitive de zbor este costul de achiziţie şi de întreţinere scăzut şi posibilitatea de auto-programare a zborului şi de menţinere a unei poziţii fixe.
Dronele pot fi controlate de la sol cu ajutorul unui smartphone sau al unei tablete. De cele mai multe ori, acestea vin cu un soft deja instalat pentru vedere HD pe timp de noapte şi mecanisme care le ajută să revină în mod automat la punctul de decolare în cazul în care se descarcă bateria sau pierd semnalul GPS.
Dronele pot fi folosite la filmarea şi fotografierea de la înălţime a diferitelor evenimente, de la concerte în aer liber, la nunţi, spectacole sau parcuri de agrement.
Bulevardul Unirii este unul dintre cele mai importante bulevarde ale capitalei şi una dintre cele mai tranzitate artere rutiere ale oraşului. Bulevardul de mari dimensiuni face parte din proiectul unui Centru Civic, demarat după Cutremurul din 1977, sub pretextul reconstruirii şi reparării daunelor cauzate de seism în Bucureşti, lucrările fiind terminate pe 25 iunie 1984..
Bulevardul Unirii leagă Piaţa Alba Iulia cuPiaţa Constituţiei, străbătând importantul nod de circulaţie din Piaţa Unirii.
Biblioteca Naţională a României a fost inaugurată în aprilie 2012.