Victorie pentru Hyundai Motorsport si Ott Tänak în Raliul Europei Centrale

Autor: Radu Țuțulan 21 oct. 2024 Știri auto

Victorie pentru Hyundai Motorsport si Ott Tänak în Raliul Europei Centrale, penultima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Ott Tänak și Martin Järveoja, copilotul său, au terminat etapa din Cehia, Austria și Germania pe prima poziție. Thierry Neuville și Martijn Wydaeghe au completat succesul echipei clasându-se pe locul 3, la finalul celor 18 probe speciale.

Victoria în această etapă a venit pe probele de asfalt din Germania la 10 ani după ce echipa Hyundai Motorsport, care are sediul la Alzenau, a obținut victoria de debut în WRC chiar în Raliul Germaniei din 2014.

În urmă acestui succes, Hyundai Motorsport și-a egalat numărul de victorii obținute într-un singur sezon. În 2022 a câștigat cinci raliuri.

Victorie pentru Hyundai Motorsport si Ott Tänak în Raliul Europei Centrale

După primele opt probe speciale, desfășurate în Cehia, Thierry Neuville era lider la general, iar Ott Tänak ocupă poziția a treia.

Pe probele din Austria și Germania, Neuville a făcut o greșeală și a pierdut poziția de lider, belgianul încheind ziua de sâmbătă pe locul patru la general în timp ce Ott Tänak era pe locul doi, la doar 5.2 secunde în spatele liderului, Sebastien Ogier.

Duminică, în ultima zi a raliului, au fost programate patru probe speciale, iar Tänak a profitat de greșeala lui Ogier, pe PS15, și a preluat conducerea raliului.

Două probe mai târziu, francezul a abandonat după o ieșire în decor, iar Tänak și-a consolidat poziția de lider în clasamentul etapei.

Estonianul a obținut a două victorie din acest sezon și cu cele 22 de puncte din Raliul Europei Centrale rămâne în lupta pentru titlul mondial.

A fost un raliu intens, iar lupta pentru victorie s-a dat până pe ultima probă. Patru piloți aveau șanse la titlu înaintea acestei etape și toți au încercat să adune cât mai multe puncte aici. Până aproape de final, diferențele nu au fost niciodată mai mari de zece secunde. Mi-a plăcut lupta cu Seb și am dat totul pentru a câștigă. Mai avem șanse la titlul piloților, dar la constructori diferența față de Toyota este mică, așa că pentru noi urmează lupta decisivă din Japonia”, a spus Ott Tänak, conform unui comunicat transmis de Hyundai.

Thierry Neuville și Martijn Wydaeghe, copilotul sau, au încheiat etapă pe poziția a treia. Acesta a fost cel de-al șaselea podium din 2024.

Înaintea Raliului Japoniei, Neuville are un avans de 25 de puncte în față lui Tänak, colegul sau de echipa.

Astfel că titlul mondial va ajunge la unul dintre cei doi piloți Hyundai Motorsport.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai.com


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide