Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că se reiau lucrările la pasajul Doamna Ghica, care au fost blocate încă din toamna anului trecut. Iată când va fi dat în trafic acest important obiectiv de infrastructură din Capitală.
Reluarea lucrărilor vine după ce primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și edilul de la sectorul 2, Radu Mihaiu, au semnat contractul de asociere pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica.
„Valoarea totală a investiţiei este de 144 milioane lei, circa 80% din sumă urmând să fie asigurată din bugetul Capitalei, iar restul de 20% din bugetul Sectorului 2. Banii există, deci nu vom avea goluri de finanţare, urmând să înaintăm cu lucrările cât se va putea de repede, pe baza planificării tehnice. Am promis bucureştenilor finalizarea acestui pasaj şi mă ţin de cuvânt”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.
Radu Mihaiu a estimat că lucrările ar urma să fie reluate în luna iulie. Mai mult, acesta este încrezător că din toamnă va lua sfârșit și calvarul locuitorilor din zonă, odată cu finalizarea lucrărilor la sol. Inaugurarea pasajului nu va putea fi făcută, însă, decât în 2022. Asta cu toate că în contractul inițial era prevăzut un termen de finalizare de 12 luni.
„În paralel s-a lucrat la deblocarea contractelor de execuţie şi s-au stins datoriile. Intrăm în linie dreaptă cu acest proiect. Lucrările vor reîncepe în perioada următoare (început de iulie) şi am primit promisiuni ferme că până în septembrie lucrările la sol vor fi finalizate. Acest lucru va descongestiona traficul din zonă şi se vor putea continua lucrările fără a mai crea un disconfort oamenilor care trec prin zonă”, a scris și primarul Sectorului 2.
Pasajul Doamna Ghica ar fi trebuit să rezolve ambuteiajele formate în una dintre cele mai aglomerate intersecții din București. Planurile sale au fost puse pe hârtie în urmă cu peste zece ani, în timpul administrației Videanu, dar contractul de execuție a fost semnat în ianuarie 2019, de administrația Firea. Ar fi trebuit să fie o lucrare relativ simplă – 3 luni de proiectare și 12 luni de execuție. După mai bine de doi ani, lucrările la pasaj sunt oprite într-un stadiu incipient – 40% – suficient doar cât să dea peste cap viața celor care locuiesc în zonă și a celor care traversează zilnic intersecția.