Veste bună pentru șoferi: O secțiune din autostrada Pitești-Sibiu s-ar putea deschide mai devreme

Autor: Radu Țuțulan 26 aug. 2024 Știri auto
Veste bună pentru șoferi: O secțiune din autostrada Pitești-Sibiu s-ar putea deschide mai devreme

Compania Națională de Drumuri aduce o veste bună șoferilor din România. Este foarte posibil ca o nouă secțiune din autostrada Pitești-Sibiu să se deschidă mai devreme decât era preconizat.

Lucrările la autostrada Pitești-Sibiu avansează în ritm accelerat, chiar mai repede decât era anticipat.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că, anul viitor, ar putea fi deschis traficul pe o nouă secțiune a acestui drum de mare viteză.

Se deschide o nouă secțiune din autostrada Pitești-Sibiu

,,Dacă lucrările avansează în ritmul actual, este posibil ca la finalul anului viitor să se poată circula neîntrerupt pe Autostrada Sibiu-Pitești, de la Pitești până la Tigveni. În prezent, conform avansului înregistrat de constructor, Secțiunea 4 ar putea fi deschisă în avans față de termenul contractual din 2027„, a declarat pentru ProMotor Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR.

Secțiunea 4 ar putea fi dată în trafic la sfârșitul anului 2025, a mai spus reprezentantul CNAIR.

,,Deși secțiunea 4 Tigveni-Curtea de Argeș a A1 Sibiu-Pitești ar putea fi dată în trafic la final de 2025, lucrările la acest tronson vor continua și pe parcursul anului 2026„, a completat Alin Șerbănescu.

Cum au avansat până acum lucrările la autostrada spre Sibiu

La finele lunii iulie, secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu anunța că s-au forat 1.500 de metri, în total, pe ambele fire ale tunelului de sub dealul Momaia, din 2.700 cât sunt în total.

Aceasta reprezintă o evoluție foarte bună pe șantierul Secțiunii 4, Tigveni-Curtea de Argeș, din Autostrada Sibiu-Pitești, spunea și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Potrivit demnitarului, pe cei 9,86 km, constructorul ajunsese la un stadiu fizic al lucrărilor de peste 43%.

Secțiunea 4  are termenul contractual de finalizare în primăvara anului 2027.

VIDEO

Sursa: raducupderum / youtube

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide