Versiunea electrică a lui Peugeot 408 va debuta oficial la Salonul Auto de la Paris

Autor: Ionuț Vîlciu 27 sept. 2024 Știri auto

Peugeot urmează să prezinte la Salonul Auto de la Paris versiunea electrică a crossoverului 408. Ce putere va avea și câți kilometri va parcurge cu o singură încărcare?

Peugeot intenționează să își extindă gama de modele electrice, iar următoarea adiție la această gamă de mașini cu zero emisii va fi E-408, relatează Motor1. Versiunea cu zero emisii a crossoverului francez va debuta oficial la Salonul Auto de la Paris, în octombrie, completând gama există de electrice Peugeot, care numără 12 modele până în prezent.

Pentru a ușura tranziția de la mașinile convenționale către cele complet electric, fiecare model cu zero emisii din gama Peugeot oferă și o versiune hibridă și/sau plug-in hybrid datorită platformelor multi-energie. Toate modelele Peugeot sunt echipate cu servicii conectate și inteligență artificială ChatGPT4, concepute pentru a permite o interacțiune mai bună între utilizator și vehicul.

Ce specificații va avea noul Peugeot E-408?

La fel ca modele precum Peugeot 308 și Opel Astra (care la rândul lor au variante pur electrice), noul Peugeot E-408 va fi construit pe platforma EMP2 a grupului Stellantis. Varianta electrică a crossoverului a fost deja anunțată în cadrul premierei noului model, care poate fi cumpărat în prezent cu motorizări termice și hibride.

Dată fiind platforma EMP2 pe care este construit, viitorul Peugeot E-408 va folosi un motor electric de 156 CP, care este alimentat de o baterie de 54 kWh. În cazul versiunilor electrice ale compactelor Opel Astra sau Peugeot 308, autonomia se învârte în jurul valorii de 400 de kilometri. Aceeași valoare o vom vedea, cel mai probabil, și pentru noul E-408. Acumulatorul se poate încărca cu maximum 100 kW curent continuu (DC) sau până la 11 kW curent alternativ (AC).

În prezent, cei ce vor să achiziționeze un Peugeot 408 au la dispoziție o motorizare pur termică, de 1.2 litri, care dezvoltă 130 CP, un mild-hybrid de 1.2 litri care produce 136 CP, dar și cu două sisteme hibride cu încărcare la priză ce au la bază motorul pe benzină de 1.6 litri. Acestea produc 180 sau 225 CP, ultima dintre ele fiind disponibilă doar pe echiparea GT.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Peugeot


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide