Cum să verifici o mașină second-hand înainte să o cumperi

Autor: Adrian Somai 13 aug. 2022 Știri auto
Cum să verifici o mașină second-hand înainte să o cumperi

Te-ai decis să îți cumperi o mașină și vrei să îți încerci norocul cu un model second-hand?!

Nu este nimic greșit în asta, însă trebuie să îți spunem că achiziționarea unui vehicul la mâna a două necesită ceva mai multă atenție din partea ta. Chiar dacă la prima vedere poate părea că se află într-o stare extrem de bună, un autoturism second-hand poate ascunde unele defecte extrem de problematice. Nu numai că se pot dovedi extrem de costisitoare, dar îți pot pune în pericol siguranță atunci când te afli la volan!

Pentru a evita situațiile nedorite, îți recomandăm să fii foarte atent la câteva aspecte atunci când verifici o mașina la mâna a două.

În primul și primul rând, aruncă o privire extrem de atentă asupra caroseriei mașinii. În cazul în care observi chiar și cele mai mici deformări, tratează-le că pe un semn de alarmă care îți poate indică faptul că mașina a fost lovită. Verifică pragurile, îmbinările, muchiile, pasajele roților și ale aripilor, sunt locurile în care poți depista cel mai ușor rugină!

După ce te-ai convins că totul este în regulă la exterior, îți poți îndrepta atenția către habitaclu. O mașina bine întreținută poate fi recunoscută de la prima vedere, așa că nu ar trebui să ai prea mari probleme la acest capitol.

Verifică să nu existe semne clare de uzură pe scaune, pe bord, pe volan sau la schimbătorul de viteze. Verifică, de asemenea, cu atenție echipamentele de bord, începând de la martorii de bord și până la lumini și instalație de climatizare. Nu în ultimul rând, verifică sistemele cu acționare electrică – scaune, geamuri electrice, oglinzi retrovizoare, etc.

Nu cumpără o mașină fără să o conduci mai întâi

O practică deja clasică a samsarilor este aceea de a da kilometrajul înapoi. Verifică acest aspect într-un service auto specializat, numai așa putând să afli numărul real de kilometri parcurși de o mașina.

Lăsând la o parte toate aceste aspecte, nu poți verifică cu adevărat o mașină decât dacă o vei și conduce. Urcându-te la volan și conducând efectiv autoturismul vei putea observă mult mai rapid dacă există probleme la cutia de viteze, la ambreiaj și așa mai departe.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Sursa foto: Shutterstock.com


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide