Vămile se transformă în parcuri auto. Ce mașini au fost confiscate la intrarea în România?

Publicat: 20 01. 2020, 11:34
Actualizat: 20 01. 2020, 11:35

Vămile României se transformă în parcuri auto. Mașini în valoare de sute de mii de euro sunt blocate la frontieră după ce polițiștii au găsit nereguli în actele acestora sau au identificat vehicule care figurau ca furate în state din Occident.

Galerie foto

Nu mai puțin de 11 mașini care figurau în baza de date ca fiind furate au fost depistate la frontierele României, în ultimele două săptămâni. Valoarea totală a acestora se apropie de 300.000 de euro.

Scenariul este mereu același. Cel aflat la volan declară la frontieră că abia a cumpărat mașina și că nu are cunoștințe referitoare la acest episod din istoricul.

La fel a făcut și cetățeanul grec care a încercat să intre în țară cu un Mercedes-Benz Clasa C Coupe de culoare verde, săptămâna trecută. Automobilul premium fusese declarat furat în Belgia, dar a fost pus sub sechestru la Vama Giurgiu. Alerta fusese introdusă în sistem chiar în aceeași zi, 15 ianuarie.

În aceeași zi, la frontiera Iași, s-a prezentat, la volanul unei Tesla Model S, declarată furată în Norvegia în luna octombrie a anului trecut, un cetățean care s-a scuzat spunând că este mașina unui prieten.

Tot săptămâna trecută, la Punctul de Trecere al Frontierei Albița a fost confiscat un Jaguar E-Pace, în valoare de 200.000 de lei, căutat de autoritățile din Italia. Alerta în privința mașinii cu an de fabricație 2019 fusese emisă cu două zile înainte.

Anul trecut, 230 de mașini ai căror șoferi ar fi vrut să intre cu ele în țară, deși acestea se aflau sub urmărire internațională, au fost depistate la frontierele României. 185 dintre acestea sunt mașini scumpe.

Ce se întâmplă cu mașinile confiscate?

Mașinile identificate ca fiind furate sunt puse sub sechestru și rămân în garajele Poliției de Frontieră.

“Imediat după ce sunt indisponibilizate, aceste autoturisme sunt introduse în camerele de corpuri delicte de la structurile teritoriale și rămân acolo pe toată perioada cercetărilor”, explică purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Alexandra Glăvan.