Val de accidente cauzate de ninsoare. Recomandarea polițiștilor – VIDEO

Publicat: 08 12. 2020, 10:41

Un val de accidente produse în această dimineață marchează prima zăpadă care a acoperit partea de sud a țării în această dimineață. Atât Autostrada A2, cât și Autostrada A1 au fost blocate timp de mai multe ore din cauza unor camioane care au derapat.

Intră în Galeria FOTO

Numeroase accidente produse în sudul țării marchează începutul iernii. Nu doar zăpada a pus probleme șoferilor, ci și poleiul, favorizat de căderea ploii și a lapoviței, care a înghețat din cauza vântului. Centrul Infotrafic a anunțat în această dimineață mai multe autostrăzi și drumuri naționale blocate, în principal din cauza unor camioane care derapat și au blocat căile rutiere.

Pe A1 București – Pitești traficul este încă blocat la kilometrul 52 (Localitatea Corbii Mari, jud. Dâmbovița), sensul către capitală, din cauza unui autotren care a derapat și a rămas imobilizat în glisiera mediană. Pe A2 București-Constanța, traficul a fost blocat blocat la kilometrul 24+500(localitatea Brănești, jud. Ilfov), sensul către litoral, din cauza unui autotren care a derapat și a rămas imobilizat pe prima bandă și banda de urgență.

Și pe DN2, în județul Vrancea, circulația a fost restricționată după deraparea unui autotren care a derapat și a rămas imobilizat pe suprafața de rulare. Până la remedierea situației, circulația se desfășoară pe un singur fir, alternativ. În plus, în numeroase localități s-au produs accidente în urma derapării mai multor mașini.

Val de accidente cauzate de vremea nefavorabilă. Ce recomandă polițiștii

Având în vedere faptul că în acest moment condițiile meteo sunt nefavorabile, pentru a circula în siguranță și pentru a evita producerea unor accidente rutiere, le recomandăm conducătorilor auto:

  • să circule cu prudență;
  • să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere;
  • să nu depășească autovehicule oprite în coloană la semafor;
  • să nu oprească ori să staționeze în locuri unde ar putea împiedica desfășurarea normală a traficului rutier;
  • să asigure o bună vizibilitate curățând parbrizul, luneta şi geamurile laterale și să verifice ca funcționează sistemul de climatizare şi dezaburire funcționează corespunzător;
  • să nu circule la culoarea roșie a semaforului electric;
  • să păstreze în mers o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță;
  • să își păstreze calmul în trafic;
  • să respecte semnalele polițiștilor rutieri.

Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi.

Nu uitați că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. În caz contrar, riscați o amendă cuprinsă între 1.305 lei și 2.900 de lei.

De asemenea, autovehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone sau cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune trebuie echipate cu dispozitive antiderapante omologate.