Vaccinul anti-COVID a ajuns în România. De ce a fost transportat terestru și nu cu avionul?

Autor: ProMotor 26 dec. 2020 Știri auto
Vaccinul anti-COVID a ajuns în România. De ce a fost transportat terestru și nu cu avionul?

Astăzi, 26 decembrie, primele 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 au ajuns la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. La evenimentul organizat la Institutul „Cantacuzino” au participat printre alte oficialiăți și Florin Cîțu, Prim-Ministru al României și Raed Arafat, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Administrației și Internelor.

Cu această ocazie, autoritățile au explicat sâmbătă dimineață de ce vaccinurile anti-COVID au fost transportate cu un camion, pe cale terestră, în detrimentul transportului cu avionul.

Vaccinul se stochează pe o perioadă de şase luni la o temperatură între minus 60 şi minus 90 de grade

„Modalitatea de transport a vaccinurilor împotriva COVID-19 a fost aleasă ținând cont de necesitatea respectării condițiilor de siguranță. Conform indicațiilor producătorului, acest vaccin trebuie transportat în gheață carbonică. Gheața carbonică este formată din dioxid de carbon înghețat, care are tendința de a reveni la forma de gaz atunci când se încălzește. Gazul format s-ar fi putut răspândi în spațiul închis al avionului, în cazul în care s-ar fi optat pentru transportul aerian, iar viața piloților și a personalului de la bord ar fi fost puse în pericol de intoxicare (ceea ce ar fi necesitat asigurarea unor condiții speciale). Prin urmare, s-a preferat transportul rutier, acolo unde acest lucru a fost posibil”, a transmis Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 prin intermediul Digi24.ro.

Prima persoană care va fi vaccinată este un cadru medical, a precizat medicul Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva
COVID-19.

VIDEO


Urmărește Promotor.ro pe Google News




Comentarii
Inchide