Unde ajung cele mai multe mașini electrice fabricate în China? Importurile au crescut cu peste 500%

Autor: Radu Țuțulan 28 mai 2024 Știri auto
Unde ajung cele mai multe mașini electrice fabricate în China? Importurile au crescut cu peste 500%

Asociația Constructorilor de Automobile din China (CPCA) a anunțat unde ajung cele mai multe mașini electrice fabricate în această țară. Exporturile au crescut cu peste 500% în doar câteva luni.

CPCA a anunțat că exporturile de automobile complet electrice şi hibride de tip plug-in spre un stat din America de Sud au crescut substanțial.

Practic, în doar câteva luni, s-a înregistrat o creștere cu peste 500%.

Unde ajung cele mai multe mașini electrice fabricate în China?

Brazilia a devenit cel mai mare importator de mașini electrice fabricate în China. Importurile de vehicule electrice și hibride au crescut de 13 ori în ritm anual. Astfel, au ajuns în luna aprilie la peste 40.600 de unități în statul sud-american.

Brazilia este cea mai mare piață de export pentru aceste vehicule fabricate în China, pentru a doua lună consecutiv, scrie Agerpres.

Această creștere a exporturilor spre statul sud-american s-a produs în contextul în care Brazilia va majora taxele de import pentru a încuraja producţia locală.

Mai mulţi constructori auto chinezi au început deja să îşi majoreze investiţiile în producţia realizată în Brazilia.

Grupul BYD a început să construiască un complex de asamblare în Brazilia. Producția se așteaptă să demareze producţia la finele acestui an sau începutul lui 2025.

Rivalul Great Wall Motor a informat, de asemenea, că uzina sa din Brazilia va începe să funcţioneze în cursul acestei luni.

Brazilia, printre cei mai mari importator de mașini chinezești din lume

Brazilia a devenit şi una dintre cele mai importante piețe de export pentru autovehiculele chineze de toate tipurile.

În primele patru luni ale anului în curs, cele mai multe vehicule (electrice, hibrid sau cu motoare termice) fabricate în China au fost exportate în:

  • Rusia – 268.779 de unități (+23%);
  • Maroc – 148.705 de unități (+27%);
  • Brazilia – 106.448 de unități (+536%).

Datele CPCA mai arată că Spania, Franţa, Olanda şi Norvegia se numără printre ţările cu cele mai mari scăderi ale importurilor de automobile electrice made in China în perioada ianuarie-aprilie 2024.

Ancheta demarată de Bruxelles asupra subvenţiilor acordate producătorilor chinezi de vehicule electrice a perturbat exporturile de vehicule chineze către blocul comunitar.

Însă producătorii chinezi au explorat în mod activ pieţele din America de Sud, Australia şi ASEAN pentru exporturi, a declarat secretarul general de la CPCA, Cui Dongshu, conform sursei citate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide