Un șofer băut a produs două accidente în decurs de trei ore

Autor: ProMotor 27 mai 2020 Știri auto
Un șofer băut a produs două accidente în decurs de trei ore

Un șofer băut din judeţul Neamţ a produs două accidente în decurs de numai trei ore. După primul accident, în care etilotestul a indicat 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul a refuzat să i se ia sânge şi a urcat la volan din nou, fără permis.

Marţi seara, poliţiştii din Neamţ au fost sesizaţi despre un accident, iar la scurt timp au găsit în trafic maşina implicată. Pentru că şoferul a refuzat să oprească, a fost urmărit, fiind prins pe
o altă stradă, unde a intrat într-o maşină parcată.

Pentru că mirosea a alcool, bărbatul de 53 de ani din Piatra Neamţ a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Dus la un centru de permanenţă din Piatra Neamţ, acesta a refuzat recoltarea de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, scrie Mediafax.

Poliţiştii i-au reţinut permisul, însă trei ore mai târziu au fost sesizaţi din nou că aceeaşi maşină a fost implicată într-un alt accident. Şoferul a fost găsit într-o parcare, și, după ce a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o valoare de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi a doua oară şoferul a refuzat recoltarea de mostre biologice.

Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De la ce nivel al alcoolemiei un șofer băut se alege cu dosar penal

Conform legislatiei din Romania, atunci când şoferii sunt prinşi cu o îmbibaţie de alcool egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

O alcolemie de până la 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat (respectiv 0,80 g/l alcool pur în sânge) se sancţionează cu amendă de la 21 la 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru o perioadă de 6 luni.

Conform studiilor, absolut orice cantitate de alcool poate să ducă la afectarea abilităţii de a conduce autovehicule. Motivele sunt destul de simplu de bănuit. Alcoolul afectează reacţiile, încetineşte reflexele, dimunează coordonarea motrică şi îl face pe şofer să subestimezi pericolele. Fiind asociat cu un comportament riscant, consumul de alcool trebuie eliminat atunci când urmează să conduci.


Urmărește Promotor.ro pe Google News




Comentarii
Inchide