Uber anunță un parteneriat strategic cu BYD. Va folosi 100.000 de mașini electrice chinezești

Autor: Ionuț Vîlciu 05 aug. 2024 Știri auto
Uber anunță un parteneriat strategic cu BYD. Va folosi 100.000 de mașini electrice chinezești

Uber și BYD anunță că încheie un parteneriat multianual. Platforma Uber va integra 100.000 de mașini electrice BYD în flota sa din întreaga lume.

Începând în Europa și America Latină, parteneriatul este de așteptat să ofere șoferilor acces la cele mai bune prețuri și finanțare pentru vehiculele BYD pe platforma Uber și se va extinde pentru a include piețe din Orientul Mijlociu, Canada, Australia și New York. Zeelandă.

Conform celor transmise de cele companii, acestea își propun să scadă costul total de deținere a vehiculelor electrice pentru șoferii Uber, accelerând adoptarea vehiculelor electrice pe platforma Uber la nivel global, pentru a oferi clienților o alternativă mai ecologică.

Compania spune că șoferii Uber fac pasul către mașinile electrice de cinci ori mai repede decât proprietarii de mașini private, sondajele șoferilor arată că prețul vehiculelor electrice și disponibilitatea finanțării rămân barierele cheie în calea schimbării.

Uber va folosi mașini electrice de la BYD

Pentru a sprijini șoferii care vor să facă pasul către o mașină electrică, eforturile comune ale companiilor pot include, de asemenea, reduceri la încărcarea, întreținerea vehiculelor sau asigurarea acestora, precum și oferte de finanțare și închiriere, bazate pe ceea ce funcționează cel mai bine pentru șoferii dintr-o anumită piață. Cele două companii vor colabora, de asemenea, la viitoarele vehicule autonome BYD care vor fi implementate pe platforma Uber.

„Fiind cel mai mare acord global de acest gen, suntem încântați de beneficiile pe care acest parteneriat le va oferi șoferilor, călătorilor și orașelor”, a declarat Dara Khosrowshahi, CEO al Uber.

„Atunci când un șofer Uber trece la un vehicul electric, poate oferi beneficii de până la patru ori mai mari în comparație cu un șofer obișnuit, pur și simplu pentru că se află mai mult pe drum. Mulți oameni ne spun, de asemenea, că prima lor experiență cu un vehicul electric a fost într-o călătorie Uber și suntem încântați să ajutăm promovarea beneficiile vehiculelor electrice pentru mai mulți oameni din întreaga lume”, a adăugat Khosrowshahi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Uber


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide