Turiști blocați cu mașina în zăpadă deși este aproape vară

Publicat: 31 05. 2021, 10:05
Actualizat: 31 05. 2021, 10:10

Este aproape vară, dar sunt încă mai multe zone cu zăpadă pe teritoriul țării noastre. Mai mulți turiști au rămas blocați cu mașinile în zona vârfului Bihor.

GALERIE FOTO

Oamenii au vrut să vadă cu ochii lor zăpada de la sfârșit de primăvară. Dar și-au dat seama că nu mai pot înainta și au cerut ajutor. Cel care a apelat numărul de urgență 112 a anunțat operatorul că a rămas blocat cu mașina în zăpadă. Nu departe de el se afla un vehicul blocat. La bordul acestuia se aflau trei persoane.

Turiștii au primit rapid ajutor din parte jandarmilor montani. După mai bine de două ore, aceștia au reușit să-i aducă pe turiști, împreună cu mașinile lor, pe o suprafață practicabilă.

Nu există informații cu privire la anvelopele cu care erau echipate cele două vehicule blocate în zăpadă.

Zăpadă în România la început de vară. Pericol pentru turiști

În ciuda faptului că mâine vine vara din punct de vedere calendaristic, sunt mai multe zone în țara noastră în care zăpada este încă mare. Pe lista drumarilor se află și Transaplina, și Transfăgărășan. Acolo se lucrează intens pentru a permite accesul către zonele superioare ale șoselelor aflate la înălțime.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) îi anunță pe turiștii dornici de drumuri la altitudine că acestea sunt încă foarte periculoase. Deși este sfârșitul lunii mai, sunt zone în care stratul de omăt ajunge la 6 metri înălțime.

Acțiunea de deszăpezire va dura câteva săptămâni. Se lucrează continuu, chiar dacă apar uneori ninsori.

Transfăgărășanul se află pe Drumul Național 7C (152 km), ce leagă Transilvania de Muntenia. Drumul traversează cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraș și se întinde pe o distanță de aproximativ 92 de kilometri. Șoseaua străbate județele Argeș și Sibiu și ajunge până la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac.