Trotinetele electrice, interzise în Madrid. De ce au luat autoritățile această decizie

Autor: Radu Țuțulan 06 sept. 2024 Știri auto
Trotinetele electrice, interzise în Madrid. De ce au luat autoritățile această decizie

Încă o mare capitală europeană a decis să interzică trotinetele electrice închiriate. După ce municipalitatea din Paris a interzis închirierea acestor vehicule, acum autoritățile locale din Madrid au luat aceeași măsură.

Autoritățile din Madrid, capitala Spaniei, au decis să interzică trotinetele electrice închiriate prin intermediul aplicațiilor mobile.

Decizia a fost luată după ce companiile de ride-sharing nu au reușit să pună în aplicare limite privind circulația clienților lor.

Trotinetele electrice, interzise în Madrid

Primarul Madridului, José Luis Martínez-Almeida, a declarat că licențele Lime, Dott și Tier Mobility vor fi anulate, din octombrie.

Acesta a adăugat că municipalitatea nu intenționează să acorde noi licențe niciunui alt operator.

S-a constatat că piața este incapabilă să îndeplinească cerințele stabilite de primărie pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță pentru cetățeni”, a declarat edilul, citat de publicația The Guardian.

Acest sistem de partajare a trotinetelor electrice a stârnit opoziție în orașele din întreaga lume. Principala cauză este conducerea imprudentă și parcarea la întâmplare de către unii utilizatori.

Parisul a interzis închirierea de trotinete electrice încă de anul trecut, după o consultare publică.

De ce a interzis Capitala Spaniei închirierea de trotinete electrice

Din mai 2023, consiliul municipal din Madrid a reglementat piața închirierii de trotinete electrice. Astfel, au fost autorizate doar companiile Dott din Amsterdam, Tier Mobility din Germania și Lime din SUA.

Fiecare dintre aceste firme a avut dreptul să închirieze 2.000 de trotinete.

Cei trei operatori aveau obligația de a implementa tehnologii care să oblige clienții să lase trotinetele doar în anumite zone autorizate. De asemenea, trebuia împiedicată închirierea trotinetelor de pe străzile exclusiv pietonale sau în apropierea parcurilor istorice.

În plus, firmele ar fi trebuit să ofere primăriei acces la datele personale, inclusiv ale celor care închiriau trotinetele.

Însă, operatorii nu au îndeplinit aceste condiții, se arată în declarație, astfel că autoritățile nu vor mai permite, de luna viitoare, închirierea de trotinete electrice în Madrid.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide