Traficul pe Valea Oltului se redeschide mai devreme decât era stabilit

Autor: Radu Țuțulan 07 aug. 2024 Știri auto
Traficul pe Valea Oltului se redeschide mai devreme decât era stabilit

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că traficul pe Valea Oltului se redeschide mai devreme decât era stabilit. Când va fi reluată circulația între Râmnicu Vâlcea și Sibiu.

Ministrul Transporturilor a vizitat șantierul autostrăzii A7, Buzău-Focșani. Cu această ocazie, Sorin Grindeanu a anunțat că lucrările de defrișare care au dus la închiderea DN7 s-au încheiat.

Astfel, traficul pe Valea Oltului se va relua mai devreme decât era stabilit

Traficul pe Valea Oltului se redeschide mai devreme decât era stabilit

Ministrul Transporturilor a anunțat că circulația pe Valea Oltului se reia din data de 7 august.

Am primit de dimineață, domnul Pistol a primit la Compania (n.r. CNAIR), înștiințare din partea companiei turce că termenul de 9 august se devansează. Lucrările s-au terminat și din această seară, de la ora 20.00, va fi dată în circulație, cu două zile mai repede. Au terminat toate lucrările. Acest disconfort ia sfârșit în seara aceasta”, a declarat ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, citat de Gândul.ro.

În data de 8 iulie, traficul pe Valea Oltului a fost închis. În zona localității Boița au fost efectuate lucrări de defrișare pentru a permite construirea noii autostrăzi Pitești – Sibiu. Conform estimărilor inițiale, traficul trebuia reluat pe 9 august.

Când va fi gata autostrada Pitești – Sibiu

Traficul pe Valea Oltului a fost oprit, timp de aproape o lună, pentru a fi efectuate lucrări la autostrada Pitești – Sibiu. Erau necesare defrișări masive în zona localității Boița, care ar fi pus în pericol traficul rutier de pe DN7.

Deși aceste lucrări s-au încheiat, este posibil să mai apară restricții, dar numai pe anumite porțiuni, când se va închide doar câte o bandă de circulație.

Autostrada Pitești – Sibiu ar trebui să fie gata în 2028, spun reprezentanții Companiei de Drumuri.

S-a deschis deja prima porțiune a acestei autostrăzi, între Sibiu și Boița, iar lucrările avansează. Între Pitești și Sibiu ar trebui să putem circula în 2028, când e stabilit termenul de finalizare pentru secțiunile 3 și 4, între Cornetu și Curtea de Argeș”, a declarat pentru ProMotor purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu.

Valoarea totală a proiectului depășește 16 miliarde de lei, iar banii au fost alocați prin Programul Transport (PT) și Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide