Traficul pe Valea Oltului ar putea fi închis. De ce iau autoritățile această măsură
Traficul pe Valea Oltului, una dintre cele mai aglomerate șosele din România, ar putea fi întrerupt. Autoritățile analizează, în prezent, această măsură, pentru a face loc noii autostrăzi Pitești-Sibiu.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ar putea închide traficul pe Drumul Național 7.
Astfel, circulația pe Valea Oltului, între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, ar urma să fie suspendat.
Traficul pe Valea Oltului ar putea fi închis
În aceste zile, Compania Națională de Drumuri analizează posibilitatea închiderii DN7.
Timp de o lună, traficul pe Valea Oltului, una dintre cele mai circulate artere din România, ar putea fi suspendat.
Această măsură este analizată pentru a permite realizarea defrișărilor necesare pentru lotul 2 al autostrăzii Pitești – Sibiu.
De ce se închide traficul între Vâlcea și Sibiu
Lucrările la autostrada Pitești-Sibiu au avansat și s-a ajuns acum la tronsonul Boița-Cornetu, ce trebuie defrișat.
Pentru că riscul producerii de accidente este foarte mare dacă lucrările de despădurire se fac cu circulația deschisă pe DN7, reprezentanții Companiei de Drumuri analizează posibilitatea închiderii traficului.
O propunere este ca circulația pe Valea Oltului să se suspende total chiar de luni, 8 iulie, timp de 30 de zile. O altă variantă este ca traficul să fie oprit doar în anumite intervale orare. Însă, această variantă ar putea duce la o prelungire a timpului de realizare a defrișărilor.
O decizie se va lua până la finalul acestei săptămâni, au anunțat reprezentanții CNAIR pentru ProMotor.
Pitești – Râmnicu Vâlcea – Sibiu, rute alternative la Valea Oltului
Nu s-a stabilit dacă DN 7 va fi închis total, între Pitești și Sibiu, sau se va permite traficul pe Dealu Negru, până în Râmnicu Vâlcea.
Ca rută alternativă, între Pitești și Vâlcea, se poate ocoli prin Curtea de Argeș – Tigveni – Albești. Un drum cu doar 10 km mai lung, care durează cu aproximativ 20 de minute mai mult.
Însă, principala problemă pentru șoferi va fi să găsească o alternativă pe ruta Vâlcea-Sibiu. În funcție de zona care va fi închisă, se poate ocoli prin Voineasa – Obârșia Lotrului – Miercurea Sibiului, adică pe celebra rută Transalpina. Un traseu cu aproximativ 150 de km mai lung, care va dura cu aproximativ 2 ore și jumătate mai mult.
Sau, Râmnicu Vâlcea – Petroșani – Hațeg – Sebeș – Sibiu. Un drum mai lung cu 240 de km, care se parcurge în aproximativ 5 ore și jumătate.
Astfel că, cel mai probabil, pentru a ajunge la Sibiu, mulți vor merge pe Valea Prahovei. Din București sau Pitești, pe ruta Brașov – Avrig – Sibiu.
De asemenea, se poate circula și pe Transfăgărășan, pe ruta Curtea de Argeș – Avrig – Sibiu.
Însă, pe ambele rute care tranzitează Carpații Meridionali, șoferii vor circula pe șosele abrupte, cu multe viraje care, chiar și vara, pot avea porțiuni extrem de alunecoase.
De aceea, aceste rute nu sunt recomandate șoferilor neexperimentați și nici celor care nu au mașinile echipate corespunzător.