Toyota revine în Formula 1 printr-un parteneriat tehnic cu Haas

Autor: Ionuț Vîlciu 11 oct. 2024 Știri auto
Toyota revine în Formula 1 printr-un parteneriat tehnic cu Haas

Echipa de Formula 1 a lui Gene Haas a anunțat un parteneriat tehnic cu Toyota Gazoo Racing. Numele Toyota revine în Formula 1 pentru prima dată în ultimii 15 ani.

Toyota revine în Formula 1 pentru prima dată din 2009 după ce a semnat un parteneriat tehnic cu Haas F1 Team, care are efect imediat. Siglele Toyota și Gazoo Racing vor apărea pe monoposturile Haas începând cu Marele Premiu al Statelor Unite, care se va disputa săptămâna viitoare, pe Circuitul Americilor din Houston, Texas.

Ca parte a acestui parteneriat multianual, Haas și Toyota, prin divizia sa de motorsport și cercetare și dezvoltare Toyota Gazoo Racing – vor „împărtăși expertiza și cunoștințele, precum și resursele”.

Acest nou parteneriat tehnic va funcționa pe lângă cel pe care Haas îl are deja cu Ferrari, constructor ale cărui motoare au alimentat toate monoposturile Haas, de la debutul echipei din 2016 și până în prezent.

Haas și Toyota vor colabora printr-un nou parteneriat tehnic

Toyota Gazoo Racing va oferi servicii de proiectare, tehnice și de producție pentru Haas, în timp ce Haas va oferi expertiză tehnică și beneficii comerciale în schimb. Astfel, scopul parteneriatului dintre cele două entități este ca Haas F1 Team să își îmbunătățească rezultatele în anii următori, în timp ce Toyota va acumula mai multe cunoștințe despre Formula 1.

„Sunt foarte încântat de faptul că MoneyGram Haas F1 Team și Toyota Gazoo Racing s-au unit pentru a intra în acest parteneriat tehnic”, a declarat Ayao Komatsu, directorul echipei MoneyGram Haas F1 Team. „A avea un lider mondial în sectorul auto care sprijină și lucrează alături de organizația noastră, încercând în același timp să-și dezvolte și să-și accelereze propria expertiză tehnică și inginerească – este pur și simplu un parteneriat cu beneficii evidente de ambele părți”, a adăugat el.

Formula 1 va reveni pe Circuitul Americilor din Houston, Texas, în data de 18 octombrie 2024, odată cu prima sesiune de antrenamente libere. Marele Premiu al Statelor Unite va începe duminică, 20 octombrie, la ora 22:00, ora României.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Haas F1 Team


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide