Toyota pregătește un nou motor pe benzină, cu puteri de până la 600 CP. Japonezii cred că ar putea detrona legendarul 2JZ – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 26 sept. 2024 Știri auto
Toyota pregătește un nou motor pe benzină, cu puteri de până la 600 CP. Japonezii cred că ar putea detrona legendarul 2JZ – VIDEO

Toyota dezvoltă o nouă familie cu motoare pe benzină, cu puteri de până la aproximativ 600 CP. Jurnaliștii japonezi au putut vedea deja un prototip echipat cu acest nou motor.

Toyota încă nu se gândește să abandoneze motoarele termice. Mai mult, dezvoltă un nou motor V8 care să fie folosit pe mașini de serie, dar și în competiții. Pe lângă acest propulsor destinat modelelor flagship, așa cum va fi un viitor coupe, japonezii dezvoltă o nouă familie de motoare de 1.5 și 2.0 litri, relatează Carscoops.

Se pare că inginerii Toyota testează o variantă de 600 CP a noului motor de 2.0, care este montată în prezent pe un Lexus RC. Informațiile despre acest prototip au fost dezvăluite de către un jurnalist din Japonia, care a avut ocazia să fie condus într-un Lexus IS echipat cu o versiune de 400 CP a acelui motor. În cazul lui RC, acel motor este în forma sa de curse, cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte. Sedanul IS folosește o versiune mai cuminte, cuplată cu o transmisie automată în opt trepte.

Toyota speră că acest nou motor să devină mai faimos decât 2JZ

Orice pasionat auto a auzit măcar odată de motorizările 1JZ sau 2JZ, pe care Toyota le folosea în ani ’90 și începutul anilor 2000. 2JZ este cel mai faimos dintre cele două și, de-a lungul anilor, a căpătat o reputație foarte bună grație fiabilității și potențialului foarte mare de tuning.

Se pare că Toyota speră că acest nou motor de 2.0 litri să ajungă mai cunoscut chiar și decât 2JZ. Noua motorizare va face parte dintr-o familie ce va cuprinde unități de 1.5 și 2.0 litri, cu puteri diverse, care vor fi folosite atât în gama Toyota, cât și de către Lexus. Toate motorizările vor fi pregătite pentru aplicații full hybrid sau plug-in hybrid, dar și pentru combustibili alternativi.

În clipul postat de Toyota Times Global putem vedea atât motorul de 2.0 litri cu 400 CP, dar și pe cel de 1.5 litri și 300 CP. Videoclipul poate fi urmărit mai jos:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide