Toyota actualizează GR Corolla – Clienții au la dispoziție opțiunea unei transmisii automate

Autor: Ionuț Vîlciu 02 aug. 2024 Știri auto

Toyota a dezvăluit actualizarea pentru GR Corolla, versiunea performantă a hatchback-ului compact. Acum, mașina poate fi comandată cu transmisie automată.

Toyota a bucurat pasionații auto atunci când a lansat GR Yaris, însă acel model nu a ajuns niciodată în America de Nord, ceea ce a lăsat fanii de acolo cu o dorință foarte mare pentru un astfel de hot hatch.

Pentru a le oferi clienților de peste ocean o astfel de mașină Toyota a luat trenul de rulare folosit pe GR Yaris și l-a transplantat pe Corolla. Astfel s-a născut GR Corolla, mașină care folosește același motor de 1.6 litri, în trei cilindri, dar și sistemul de tracțiune integrală regăsit pe GR Yaris.

Acum, mașina a trecut printr-un facelift și, asemenea lui GR Yaris, primește opțiunea unei transmisii automate cu 8 rapoarte. Acest lucru ar trebui să facă modelul mai atractiv pentru un public mai larg, în comparație cu mașinile disponibile exclusiv cu transmisii manuale.

Facelift pentru Toyota GR Corolla – Cutia automată își face loc în gamă

De asemenea, Toyota a făcut și câteva modificări pentru a mări performanțele mașinii. Spre exemplu, motorul produce acum mai mult cuplu (400 Nm), în timp ce puterea maximă de 300 CP a fost păstrată. În plus, mașinile dotat cu noua transmisie automată beneficiază de Launch Control, însă Toyota nu a specificat care sunt timpii de accelerație.

Pe lângă transmisia automată și plusul de cuplu produs de motor, inginerii Toyota au lucrat la modul în care mașina se manevrează. Au fost montate noi arcuri, dar au fost efectuate modificări și pe partea de bare antiruliu. Acum, toate modelele primesc diferențiale cu alunecare limitată atât pe puntea față, cât și pe spate.

Schimbările estetice nu sunt foarte mari, dar GR Corolla a primit o nouă bară de protecție frontală. Modificările au fost făcute pentru obține o răcire mai bună, astfel că vedem admisii supradimensionate, care permit trecerea unui volum mai mare de aer.

Trei versiuni vor fi disponibile exclusiv pe piața din America de Nord și Canada: GR Corolla Core, GR Corolla Premium și GR Corolla Premium Plus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide