TOP 5 cauze ale uzurii premature a cauciucurilor

Autor: Marius Vișan 07 iul. 2016 Știri auto
TOP 5 cauze ale uzurii premature a cauciucurilor

La fel ca toate piesele unei maşini şi cauciucurile sunt nişte componente care poatea avea un grad mai mare sau mai mic de uzură ce poate fi influenţat de modul de condus al şoferului. Nimic nu este făcut să dureze o veşnicie, dar asta nu înseamnă că nu putem prelungi timpul de folosire a unei anumite piese. 

Acestea sunt cinci cauze care duc la uzura premată a pneurilor. Ţinând cont de ele veţi putea prelungi durata de viaţa a anvelopelor.

Iată care sunt acestea:

1. Condusul agresiv

Una dintre principalele cauze este condusul agresiv. Dacă sunt făcute cu regularitate, demarajele în trombă de la semafor, frânările bruşte şi curbele luate cu viteză pe asfaltul uscat pot reduce chiar şi cu o treime durata de viaţă a unui cauciuc. 

2. Circularea cu un singur set de pneuri pe tot parcursul anului

Cauciucurile de iarnă sunt obligatorii în sezonul rece, însă există şoferi care folosesc pneuri de iarnă în toate cele patru anotimpuri. Acest lucru le va creşte rata uzurii deoarece pneurile sunt rulate dublu faţă de cât ar fi normal, dar şi pentru că anvelopelor de vară sunt special proiectate pentru a rezista mai mult în condiţii de căldură, pe când cele de iarnă nu.

3. Alegerea unor cauciucuri necorespunzătoare 

Când cumpărăm anvelope trebuie să fim foarte atenţi la ce scrie pe etichetă. Vom urmări indicele de sarcină sau indicatorul de viteză pentru a fi în conformitate cu specificaţiile autoturismului. De asemenea, vă sfătuim să achiziţionaţi cauciucuri doar de la magazine autorizate. Compoziţa şi proprietăţile anvelopei contrafăcute diferă de cele ale anvelopelor originale, fapt pentru care cauciucul se va uza mai devreme decât credeţi.

4. Dereglarea geometriei direcţiei

În cazul în care nu sunt reglate corect unghiului de cădere sau unghiului de convergenţă acest lucru duce la degradarea prematură a pneurilor. Verificarea geometriei roţilor se face pe un drum drept prin eliberarea în mers a volanului maşinii. Dacă acesta îşi schimbă direcţia înseamnă că ar trebui să faceţi o vizită la service. 

5. Verificarea presiunii anvelopelor

Presiunea corectă a anvelopelor reduce riscul deteriorării premature a anvelopei. Presiunea în exces de 20% poate reduce durata de viaţa a anvelopei cu aproximativ 10.000 de km. Fiecare maşină primeşte de la producător presiunea optimă recomandată. Aceasta poate fi scrisă pe stâlpul dintre portiere, pe marginea portierei dreapta faţă, în baza de date online a producătorului, în cartea tehnică a maşinii ori, în unele cazuri, în interiorul capacului de la rezervor.

 

 

 

 

 

 


Urmărește Promotor.ro pe Google News

Tags:


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide