TOP 3 mașini ieftine noi pe care le poți cumpăra în 2024. Modele cu motoare economice și costuri reduse

Autor: Ionuț Vîlciu 24 iul. 2024 MASINI NOI

Nevoia de mobilitate a oamenilor este tot mai mare, iar clienții se orientează către mașini ieftine, economice și simple, care să nu îi coste foarte mulți bani pe termen lung.

Chiar dacă SUV-urile au acaparat piața, încă există hatchback-uri de clasă mică, mașini care în urmă cu nu foarte mult timp erau principala alegere pentru oamenii care aveau nevoie de o mașină de oraș ieftină, ușor de întreținut.

Am selectat trei dintre cele mai ieftine și mai cunoscute modele noi disponibile pe piața din România, mașini compacte, economice, cu prețuri accesibile, ale căror prețuri pornesc de la puțin peste 12.000 de euro.

Dacia Sandero

Prima și cea mai ieftină mașină de pe această listă este Dacia Sandero, un model care a devenit tot mai popular în Europa, fiind și cea mai bine vândută mașină pe Bătrânul Continent în prima jumătate a acestui an.

În prezent, Dacia are în ofertă Sandero City, o variantă și mai accesibilă a hatchback-ului bazat pe Logan. Mașina vine dotată cu aer condiționat, pilot automat și sistem Media Control cu două difuzoare. Sandero City este echipat cu un motor de 1.0 litri pe benzină, cu transmisie manuală și 65 CP. Mașina are faruri cu LED și senzori de lumină, dar și computer de bord.

Prețul pentru cel mai accesibil Sandero City este de 12.400 de euro cu TVA inclus.

Skoda Fabia

Modelul de clasă B al producătorului auto ceh nu mai are nevoie de o introducere. Fratele lui Volkswagen Polo sau Ibiza a oferit întotdeauna un raport preț-calitate greu de bătut, iar în 2024 rămâne o mașină atrăgătoare pentru cei ce au nevoie de un mijloc de transport simplu, ușor de manevrat, care pune accentul pe practicalitate.

Cea mai ieftină Skoda Fabia pe care o poți cumpăra în România are un preț de listă de 15.940 de euro, fiind dotată cu motorizarea de 1.0 litri, care dezvoltă 80 CP și este cuplată cu o transmisie manuală în 5 trepte.

Hyundai i20

Nu în ultimul rând, avem Hyundai i20, un alt model de clasă mică foarte popular, care a primit și un facelift în decursul anului trecut. Situat în aceeași clasă mică, Hyundai i20 oferă spațiu suficient pentru ca patru pasageri să poată călători confortabil, dar este gândit, în principal, pentru mediul urban.

Cel mai ieftin Hyundai i20 este echipat cu motorizare de 1.2 litri, în patru cilindri, care dezvoltă 84 CP, fiind cuplată la o transmisie manuală cu cinci trepte. Prețul de listă pentru o astfel de mașină, în echiparea de bază, este de 15.173 de euro cu TVA inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide