Timișoara este în carantină: Iată care sunt rutele ocolitoare pentru zonele carantinate
Timișoara este în carantină, iar autoritățile au stabilit care sunt rutele ocolitoare obligatorii pentru zonele carantinate. Potrivit comunicatului Poliției Timiș, acestea sunt obligatorii pentru șoferi.
Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a hotărât, sâmbătă, intrarea în carantină a Timişoarei şi a patru comune periurbane în care indicele de infectare cu SARS-CoV-2 este foarte ridicat. Timişoara, Moşniţa Nouă, Ghiroda, Giroc şi Dumbrăviţa au intrat în carantină de la miezul nopţii, din cauza numărului mare de cazuri COVID-19.
Timișoara în carantină: Rutele ocolitoare obligatorii
Cele trei variante stabilite de autorități pentru tranzitarea zonelor carantinate sunt următoarele:
- DN 6 Remetea Mare – Centura Ocolitoare a municipiului Timisoara – DJ 691 – urcarea pe Autostrada A1;
- DN 6 Remetea Mare – Centura Ocolitoare a municipiului Timisoara – DN 69 – Drum legătura Calea Aradului – CaleaTorontalului – DN 6 Timisoara – Sânicolau Mare;
- DN 59 Jebel – DJ 693B Liebling – Stamora Romană – DJ 592A Otvesti – Sacosul Turcesc – DJ 592 Buziaş.
Conform Poliţiei Timiş, transportul rutier de mărfuri cu vehicule având gabaritul de peste 3,5 tone se va face prin municipiul Timişoara în regim de tranzit, şoferii având obligaţia de a nu opri în zonele carantinate.
Conform deciziei luate, sâmbătă, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, începând cu data de 8 martie 2021 ora 00,00, este strict interzisă intrarea/ieşirea în/din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere.
Măsurile valabile pe timpul carantinei
Circulaţia şi staţionarea persoanelor în spaţiile publice, din interiorul zonei carantinate, sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator. Totodată, în interiorul localităţilor se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de şase persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.
În perioada următoare se va limita programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 20,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop. De asemenea, se va limita numărul de persoane în incinta magazinelor/ supermagazinelor/ hipermagazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanţare fizică.
Astfel de măsuri au mai fost luate în urmă cu un an, atunci când întreaga țară a intrat în starea de urgență. Imaginile cu patrulele militare care îi verificau pe cei găsiți pe străzi au marcat cea mai neagră perioadă din istoria postbelică a României.