Tesla va lansa în Europa sistemul „Full Self-Driving”. Când va fi disponibil FSD și în România?

Autor: Radu Țuțulan 06 sept. 2024 Știri auto
Tesla va lansa în Europa sistemul „Full Self-Driving”. Când va fi disponibil FSD și în România?

Compania americană Tesla a anunțat că va lansa în Europa și China sistemul „Full Self-Driving”. Acest sistem de asistență la conducere este disponibil pe piața americană și are rolul de pilot autonom. Iată când va fi disponibil FSD și în România pentru modelele Tesla.

Într-o postare pe platforma de socializare X, compania Tesla a anunțat că va lansa în Europa și China sistemul „Full Self-Driving”.

Aceasta este o funcţie suplimentară plătită pentru clienţii Tesla, care asigură conducerea autonomă a vehiculului.

Tesla va lansa în Europa sistemul „Full Self-Driving”

Tesla a anunțat că sistemul „Full Self-Driving” este programat să fie lansat în Europa și China în primul trimestru al anului 2025.

Deocamdată, FSD se află „în aşteptarea aprobării de reglementare”, precizează news.ro, citând reprezentanții Tesla.

Acţiunile Tesla au crescut cu 6% după ce producătorul de vehicule electrice lansarea internaţională a „Full Self-Driving”.

Autorităţile de reglementare încă nu și-au dat acordul pentru implementarea FSD în Europa şi China, însă Elon Musk a declarat, în iulie, că se aşteaptă să obţină această autorizaţie până la sfârşitul anului 2024.

Așadar, este foarte probabil ca FSD să fie disponibil și în România de anul viitor.

Ce este și cum funcționează sistemul FSD

„Full Self-Driving”, sau FSD, a fost un pilon cheie al strategiei lui Musk de a face din Tesla o companie a viitorului. Sistemul folosește inteligenţa artificială pentru a menține mașina pe șosea, a lua viraje, a frâna și a accelera singură.

Teoretic, FSD este un sistem de conducere autonomă a vehiculelor Tesla.

Dar, în practică, în ciuda etichetei de pe produsul său, FSD nu este de fapt capabil să facă vehiculele complet autonome.

Şoferii sunt în continuare obligaţi să stea la volan şi să fie atenți la drum. Iar când e nevoie, să preia conducerea mașinii.

„Full Self-Driving” este o actualizare la asistentul pentru şofer Autopilot al Tesla, care este deja disponibil în Europa şi China. Tesla oferă în prezent o opţiune premium numită Enhanced Autopilot în China.

Din 2016, Musk le-a promis investitorilor că Tesla va oferi tehnologie capabilă să facă maşinile sale existente să se conducă în întregime.

Compania nu a reuşit până acum să îşi îndeplinească acest angajament, în timp ce concurenţi precum Waymo din SUA şi Pony.ai din China operează deja afaceri comerciale cu robotaxi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide