Tesla reintroduce funcția de radio pentru mașinile mai vechi. Stai, cum?
Tesla reintroduce funcția de radio pentru mașinile mai vechi care au beneficiat de un upgrade al sistemului de infotainment. Aceasta nu este oferită însă ieftin, iar iubitorii emisiunilor transmise prin unde radio trebuie să plătească bani buni pentru această plăcere.
Pare greu de crezut, dar există mașini care nu pot recepționa programele radio. Este vorba de mașinile Tesla Model S și Model X mai vechi, care au beneficiat de un upgrade al sistemului de infotainment. Upgrade-ul le face compatibile cu cele mai noi funții de infotainment și conducere autonomă oferite de Tesla.
Aparent, foarte mulți posesori de mașini Tesla mai vechi își doresc cele mai noi funcții ale sistemului de infotainment, iar un număr semnificativ dintre aceștia vor să păstreze în continuare funcția radio. Chiar dacă această dorință este bizară (mașinile Tesla păstrează în continuare funcțiile de streaming audio și internet radio), un radio se poate dovedi util în zonele fără acoperire GSM.
Cât costă dacă vrei funcția de radio pentru mașinile Tesla mai vechi
În ciuda prețului piperat, de 2.500 de dolari, upgrade-ul, instalat ca retrofit (MCU1 to MCU2 upgrade), nu mai include și un modul radio. Cei care doresc să aibă radio în continuare vor trebui să plătească încă 500 de dolari pentru montarea unui modul radio suplimentar. Există și o explicație pentru care Tesla taxează atât de scump cea mai banală funcție a unei mașini.
„Achiziția și instalarea pachetului Radio Upgrade vor fi disponibile celor care au făcut deja un upgrade al sistemului de infotainment. Pentru cele care nu au trecut prin această operațiune, recomandăm efectuarea simultană a celor două upgrade-uri. Radio Upgrade costă 500 de dolari suplimentar și nu există diferențe de preț dacă cele două upgrade-uri sunt instalate separat sau împreună”, se arată într-un comunicat al Tesla.
Astfel, cei care doresc instalarea unui nou computer în mașina lor Tesla mai veche și vor să păstreze și funcția radio vor avea de plătit în total 3.000 de dolari. Tesla vrea însă să ne concentrăm pe parte plină a paharului – nu vând o funcție banală la un preț piperat, ci vor să ofere un upgrade tehnologic pe mai puțini bani celor care nu doresc un radio pe mașină. Sună bine așa, nu?
Fanii Tesla din România au însă și altă posibilitate, și anume cumpărarea unei mașini Tesla cu tichet Rabla Plus. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat recent că acest lucru este acum posibil.
sursa: Electrek