Tesla recheamă în service aproape 500.000 de mașini. Din ce motiv
Tesla, compania condusă de Elon Musk, recheamă în service aproape 500.00 de mașini. Motivul este legat de siguranța rutieră.
Concret, mașinile cu probleme sunt Tesla Model 3 și Tesla Model S. În service vor intra aproximativ 475.000 de exemplare, pentru a fi rezolvate câteva probleme legate de de portbagaj şi de camera retrovizoare. Aceste probleme ar spori riscul de accidente, potrivit Administrației americane pentru Siguranța Traficului (NHTSA).
Compania Tesla nu a dorit să comenteze în niciun fel această decizie a NHTSA.
Aproximativ 356.309 Tesla Model 3 din perioada 2017-2020 revin în service ca să rezolve probleme cu camerele retrovizoare și 119.009 Tesla Model S din cauza problemelor la capota din față.
Mai multe Tesla Model 3 și Model S intră în service
Potrivit Adevărul.ro, în ceea ce privește Tesla Model 3 „cablul camerei de retrovizoare poate fi deteriorat de deschiderea şi închiderea capacului portbagajului, împiedicând afişarea imaginii camerei de retrovizoare”, notează NTHSA.
În cazul vehiculelor Model S, acele probleme legate de blocarea capotei din față ar putea determina deschiderea portbagajului „fără avertisment şi obstrucţionează vizibilitatea şoferului, crescând riscul unui accident”.
Tesla susține că nu s-au înregistrat accidente cauza problemelor la Tesla Model 3 și Model S.
Tesla, investigată din cauza jocurilor video
Tesla se mai confruntă cu un alt scandal în America. Autoritățile din SUA au deschis o investigație privind siguranța a 580.000 de mașini Tesla vândute din 2017. Producătorul de mașini electrice a oferit pe ecranele tactile o funcție de jocuri video, ceea ce îi putea distrage pe șoferi de la condus.
Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) va face o evaluare preliminară la Tesla Model 3, S, X şi Y din perioada 2017-2022.
Funcția de jocuri era disponibilă din decembrie 2020 pe mașinile echipate cu sistemul Tesla „Passanger Play”. În trecut, funcția jocului a fost disponibilă doar când modelul Tesla era în parcare.
Decizia de a porni investigația s-a bazat pe faptul că funcția de jocuri poate fi activată în timp ce este condus vehiculul.