Tesla Model Y este disponibilă acum și într-o versiune cu 7 locuri. Prețurile pornesc de la 54.490 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 15 oct. 2024 Știri auto

SUV-ul electric Tesla Model Y va putea fi cumpărat în România și într-o versiune cu șapte locuri. Modelul este deja disponibil pentru comandă.

Tesla Model Y rămâne una dintre cele mai căutate mașini electrice, chiar dacă piața vehiculelor cu zero emisii nu s-a ridicat anul acesta la nivelul vânzărilor de anul trecut. Și, așa cum ne-am obișnuit, producătorul actualizează constant gama sa de modele, fără a lansa neapărat facelift-uri.

Cea mai nouă versiune pentru SUV-ul electric Model Y este disponibilă acum în România și se adresează familiilor care vor spațiu pentru mai mulți pasageri. De acum SUV-ul compact va putea fi cumpărat și cu șapte locuri de cei care au nevoie să transporte mai mulți pasageri.

În comparație cu un Model  Y cu 5 locuri, această nouă configurație a cabinei oferă un al treilea rând cu două scaune orientate în față, care se pot rabata pentru maximizarea spațiului în portbagaj în momentul în care nu sunt folosite. Accesul la al treilea rând se face prin comanda electrică montată pe lateralele locurilor de pe rândul al doilea.

Tesla Model Y primește o versiune cu șapte locuri

Prin apăsarea butoanelor, al doilea rând alunecă înainte și se rabatează, permițând accesul și ieșirea pasagerilor. Totuși, spațiul pare să fie destul de mic, astfel că nu credem că sunt potrivite pentru adulți, ci pentru copii. Pasageri vor găsi pe al treilea rând de scaune două suporturi pentru pahare și porturi de încărcare USB-C pentru dispozitivele mobile.

Tesla spune că, chiar și cu al treilea rând de scaune ridicat, Model Y oferă 363 de litri volum de depozitare în portbagaj. De asemenea, există un portbagaj frontal ce măsoară 117 litri. Cu rândul trei de scaune rabatat, capacitatea de încărcare crește la 753 de litri.

Varianta cu șapte locuri va putea fi cumpărată doar sub forma lui Model Y Long Range cu tracțiune integrală. În România, prețurile pentru această versiune dotată cu șapte locuri pornesc de la 54.490 de euro, TVA inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide