Tesla este investigată de Departamentul de Justiție al SUA. Motivul ar fi funcția Autopilot

Publicat: 27 10. 2022, 15:49

Compania Tesla este investigată de Departamentul de Justiție al SUA pentru afirmațiile potrivit cărora mașinile sale electrice se pot conduce singure, informează Carscoops.

Deși vestea investigației a ieșit la iveală abia acum, există surse care au declarat că Departamentul de Justiție a lansat ancheta încă de anul trecut. S-a întâmplat în urma unei serii de accidente în care au fost implicate mașinile Tesla în care a fost activat sistemul de asistență pentru șoferi Autopilot.

Dezvăluirea vine în contextul în care producătorul auto se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a software-ului Full Self-Driving (FSD). Anterior, deși mulți proprietari plătiseră deja pentru FSD, doar un număr restrâns de șoferi puteau să ruleze software-ul în varianta Beta.

Vorbind despre viitoarea versiune a software-ului, Elon Musk a declarat că aceasta le va permite proprietarilor de Tesla să se deplaseze la serviciu sau la cumpărături fără ca șoferul să fie nevoit să atingă volanul.

Nu este prima investigație privind tehnologiile autonome ale Tesla

Deși nu este prima investigație de acest fel, același raport sugerează că ar putea fi cea mai serioasă  anchetă de până acum. Chiar dacă Tesla se află deja sub control în California, unde autoritățile de reglementare analizează dacă afirmațiile companiei cu privire la funcția Autopilot ar fi dat proprietarilor anumite așteptări privind abilitățile autonome ale mașinilor Tesla, ancheta ar putea duce la acuzații penale împotriva companiei sau a directorilor.

Procurorii analizează dacă afirmațiile Tesla despre sistemele sale de asistență pentru șoferi au indus în eroare consumatorii, investitorii și autoritățile de reglementare.

Este probabil ca Tesla să respingă cu fermitate orice acuzații. Probabil, compania va invoca avertismentele de pe site-ul lor care afirmă că funcțiile sale de tehnologie autonomă nu fac ca vehiculul să fie complet autonom și că șoferii care activează Autopilot (în esență, un sistem de control adaptiv al vitezei de croazieră) trebuie să își țină mâinile pe volan.