Tesla Cybertruck ajunge în România. Prezentarea mașinii electrice a momentului – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 28 iun. 2024 Știri auto

Tesla Cybertruck ajunge și în România cu ocazia turului european organizat de producător. Mașina fost expusă în București și am avut ocazia să filmăm mașina electrică despre care toată lumea vorbește.

Tesla anunța în primăvara acestui an că va prezenta noua sa camionetă electrică în marile orașe din Europa, ca parte a unui turneu european în care publicul poate vedea și interacționa cu una dintre mașinile care au atras atenția întregului internet.

Cu toate că noua Tesla Cybertruck nu poate fi omologată în Europa în niciuna dintre variante disponibile în prezent, compania a decis să prezinte noua sa camionetă electrică în Europa. În perioada 26-29 iunie, mașina va fi expusă și în România, la București.

Am avut ocazia să filmăm camioneta care a stârnit reacții și controverse pe tot internetul. Cybertruck este cel mai nou model lansat de producătorul american de mașini electrice și prima camionetă din istoria sa ca brand.

Un monolit din oțel inoxidabil

Așa putem caracteriza camioneta după ce am văzut-o în persoană. Este un vehicul masiv, care cântărește 3 tone la gol, cu un design pe care nu ai cum să îl ratezi. Este cu totul diferit față de orice altceva putem vedea pe stradă, dar aceasta a fost și intenția companiei.

Interiorul este, după cum știm, foarte minimalist, în stilul Tesla. Astfel, aproape toate comenzile pot fi găsite în ecranul central masiv, iar volanul multifuncțional integrează inclusiv butoanele pentru semnalizare, un aspect care a nemulțumit pe foarte mulți, inclusiv proprietarii noului Model 3 facelift.

În funcție de configurația alesă, Tesla Cybertruck oferă până la trei motoare electrice, peste 800 CP și mult peste 1.000 Nm cuplu maxim. În România a fost prezentată versiunea cu două motoare electrice și 600 CP, care poate atinge 100 km/h în circa 4 secunde. De asemenea, va exista și o versiune de bază, cu un singur motor electric, pentru care nu au fost comunicate cifre de putere.

Modelul cu cea mai mare autonomie este versiunea cu două motoare, care este estimată la 547 de kilometri. Cyberbeast, varianta cu trei motoare electrice, nu este foarte departe de aceste cifre, în ciuda creșterii semnificative a puterii. Pentru aceasta, Tesla anunța o autonomie maximă de 515 kilometri. Configurația cu un singur motor este capabilă să atingă o autonomie estimată de 402 km.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide